La un pas de catastrofa feroviara!Locomotiva unui tren care transporta țiței a...

La un pas de catastrofa feroviara!
Locomotiva unui tren care transporta țiței a luat foc intre cele doua tuneluri de la Predeal!

0 254

La cumpana noptii de duminica spre luni, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locomotiva unui tren de marfă. Trenul, o garnitură care avea în componenţă 19 vagoane cu păcură, a fost oprit între cele două tuneluri de la Predeal, blocand circulaţia feroviară.

Intervenția pompierilor militari a fost foarte îngreunată din cauza lipsei surselor e apă din zonă. La această oră incendiul a fost izolat. Patru autospeciale ale ISU, dotate cu apă și spumă au fost deplasate la locul intervenției.
Patru autospeciale cu apă și spumă și 30 de pompieri militari de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov au intervenit la stingerea unui incendiu declanșat la locomotiva unui tren care transporta 19 vagoane cu țiței brut.
În momentul intervenției circulația feroviară a fost oprită, fiind apoi reluată.

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență a fost anunțat duminică, în jurul orei 23.00. Garnitura trenului de marfă se deplasa de la Brașov la Brazi, în județul Prahova, iar incendiul s-a declanșat la locomotiva trenului, înainte de intrarea în tunelul mare de la Predeal. Intervenția a fost destul de dificilă din cauza lipsei apei din zonă, iar autospecialele au fost nevoite să facă mai multe drumuri pentru a se alimenta, accesul făcându-se cu dificultate pe un drum forestier. Incendiul a fost stins după trei ore, fără să se extindă la vagoanele garniturii„, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al ISU Brașov, cpt. Ciprian Sfreja.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.