La trebonal moncher!

La trebonal moncher!

0 64

?


Cei doi parlamentari PD, Gontea si Pucheanu, fosti colegi de partid cu Aristotel Cancescu, s-au tinut de cuvant si au semnat impotriva acestuia o plangere catre Justitia romana. Obiectul sesizarii, diferit? de cel facut de curand de un cotidian brasovean, a semnalat aceeasi carenta, respectiv lipsa de transparenta a conducerii Consiliului Judetean Brasov in actul administrativ.


Indiferenta si ignorarea raspunsului, cu privire la modul in care s-a cheltuit banul public, cuprinsa in solicitarea adresata in baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, precum ?si batalia politica dintre cele doua grupuri care conduc organizatiile locale ale PD si PNL, au facut ca pe instanta de contencios sa fie inregistrata inca o actiune.


Dupa cum a declarat presei deputatul Dumitru Ion Puchianu „Consiliul Judetean a fost actionat in judecata pentru obstructionarea liberului acces la informatiile de interes public si pentru ca a intarziat cu aceste raspunsuri. Noi am depus solicitarea pe 12 iunie si am facut si o revenire de atunci. Exista cinci solicitari depuse si pentru fiecare vom deschide o actiune in instanta. In plus, vom cere si Curtii de Conturi Brasov sa verifice toate sesizarile noastre legate de executia bugetara”. Au avut rabdare nu gluma cei doi PD-isti.


Este interesant de vazut ce se va intampla, dat fiind faptul ca actiunea celor doi fosti consilieri judeteni (Gontea a fost si presedinte) este oarecum inutila pe partea Justitiei.


Intre timp, „inculpatul” Cancescu, a dat drumul la informatiile solicitate de cei doi fosti colegi. Ramane de vazut ce va raspunde conducerea Curtii de Conturi Brasov, acest stat in stat care nici la DNA nu prea raspunde si care este si surda si oarba la ce tot se intampla in administratia brasoveana.


Sa ne reamintim ca aceasta institutie depinde direct de Parlament si deci, cei doi deputati, daca chiar vor dori sa mearga pana la capat, o pot face.


Din cate au facut cei doi pana acum si dupa cum ii cunoaste lumea totul este de un praf in ochii lumii. Practic ne regasim intr-o batalie de imagine pentru ca si in acest caz lucrurile se aseaza tot dupa principiul „corb la corb nu-si scoate ochii”.


?


Horia D.R.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.