La toamna – reforma in invatamant!

La toamna – reforma in invatamant!

0 165

Ecaterina Andronescu promite ca Pachetul de legi pentru reformarea educatiei va fi prezentat Guvernului pentru validare pana la 1 septembrie. Ambitiile Cotrocenilor de scoate tinichigii si lacatusi par a fi franate tocmai de colegii de guvernare al partidului prezidential.
Pachetele de legi privind reforma in educatie ar putea fi totusi prezentate Executivului pana la data de 1 septembrie, a declarat ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, pentru NewsIn, adaugand ca a facut o informare in acest sens in sedinta de miercuri a Guvernului.
Ministerul Educatiei ar urma sa prezinte Guvernului un nou pachet de legi privind reforma in educatie, pe care ministerul il va discuta si cu sindicatele, potrivit unor reprezentanti ai institutiei.
Argumentul adus de minister este acela ca pachetul de legi ale educatiei elaborate de Comisia prezidentiala condusa de Mircea Miclea, respectiv cele elaborate de fostul ministru PNL, Cristian Adomnitei, nu ar preciza „explicit” modul de finantare a unitatilor scolare care urmeaza sa treaca in administrarea autoritatilor locale.

Presedintele Basescu forteaza „reforma”?
Presedintele Traian Basescu i-a solicitat saptamana trecuta premierului Emil Boc o informare referitoare la planul de adoptare a solutiilor legislative privind Educatia, propuse de Comisia Prezidentiala pentru Analiza si Elaborarea Politicilor din Domeniile Educatiei si Cercetarii.
Traian Basescu i-a solicitat lui Emil Boc sa precizeze termenul pe care Executivul si l-a propus pentru adoptarea solutiilor legislative, care au fost transmise Guvernului, inclusiv ministrului Educatiei, in luna aprilie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.