La Stupini munca la negru

La Stupini munca la negru

0 56

Pe un santier de constructii din cartierul brasovean Stupini, inspectorii de la Inspectoratul Teritorial al Muncii au descoperit ca peste 20 de muncitori straini lucrau fara forme legale.
Se poate spune ca acestia, fiind cetateni comunitari, puteau veni la noi in tara fara probleme.
Dar, cum si romanii plecati la munca peste hotare au nevoie de anumite acte ca sa se poata angaja, asa si acestia veniti din Bulgaria (noua), Ungaria (nouasprezece) si Austria (patru) trebuiau sa aiba ceva patalamale la mana.
Principalul vinovat este insa angajatorul, care nu i-a declarat ca angajati, caci lucratorii nu aveau incheiate contracte de munca, lucrand astfel la negru.
De fapt, toata situatia acestor muncitori este neclara, evidenta lor neexistand in acte, ceea ce miroase a evaziune fiscala, atat in ce il priveste pe angajator, cat si pe angajati.
In caz ca cercetarile vor dovedi culpa, angajatorul risca o amenda, pentru fiecare dintre acesti angajati ilegali, de 3.000 pana la 6.000 lei.
Probabil ca angajatorul a socotit sa-i strecoare pe acesti ilegali printre ceilalti circa 80 de angajaticeea ce, dupa cum se vede, nu i-a reusit.
Va vom tine la curent daca vor interveni ceva noutati.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.