La Senat motiunea simpla: Politica externa este a Romaniei, nu a PDL

La Senat motiunea simpla:
Politica externa este a Romaniei, nu a PDL

0 74

Plenul Senatului va dezbate luni, incepand cu ora 15,00, motiunea simpla intitulata „Politica externa este a Romaniei, nu a PDL”, a anuntat miercuri, in plenul Senatului, presedintele acestei Camere, Mircea Geoana (PSD).
Motiunea simpla a fost initiata de senatori PSD si PNL.
Potrivit lui Geoana, programul Senatului de luni va fi modificat in vederea citirii si dezbaterii motiunii amintite.
Uniunea Social Liberala (USL) solicita premierului Emil Boc, in textul motiunii simple intitulate „Politica externa este a Romaniei, nu a PDL”, depusa, miercuri, in Senat, sa ia masurile necesare pentru „a repara gafele de proportii ale ministrului de externe, Teodor Baconschi”, inclusiv prin inlocuirea acestuia.
Semnatarii motiunii ii solicita, totodata, primului ministru sa blocheze dezbaterea proiectului de lege privind votul prin corespondenta pentru romanii din afara granitelor, „pana la finalizarea dialogului pe aceasta tema cu toate partidele politice parlamentare si cu institutiile internationale specializate”.

Parlamentarii USL sustin in textul motiunii simple ca actualul ministru de Externe, in tot mandatul sau, „a esuat in reprezentarea cu succes a Romaniei in plan european si international, a stirbit prestigiul institutiei pe care o conduce prin manifestarile sale politice penibile si prin declaratii iresponsabile”.
Semnatarii documentului sustin ca Teodor Baconschi a „comis o grava eroare politica si un atentat la democratie” cu ocazia celei mai recente Conventii Nationale a PDL, unde a fost ales pentru postul de prim-vicepresedinte.
Semnatarii califica declaratiile lui Baconschi, conform carora „proiectul legii votului prin corespondenta ii face pe romanii din comunitatile de peste hotare sa ne aduca nu 100.000 de voturi, cum ne-au adus randul trecut, ci un milion de voturi”, ca fiind „de maxima gravitate si iresponsabile”.

Teodor Baconschi a vorbit, duminica, la lucrarile Consiliului National de Coordonare al PDL, despre proiectul votului prin corespondenta.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.