La Şcoala Generală ,,Petofi Sandor” este… în program – îndoctrinarea antiromânească a...

La Şcoala Generală ,,Petofi Sandor” este… în program – îndoctrinarea antiromânească a şcolarilor!

0 417

Într-o perioadă în care chiar primarul municipiului Miercurea-Ciuc a declarat că maghiarii din zonă mai au la dispoziţie cel mult 5 ani pentru a obţine autonomia culturală şi teritorială, mesajele de bună convieţuire interetnică din partea unor intelectuali români şi maghiari par că se lovesc ca de zid.
Astfel, cei mai mici elevi, din şcoala primară, sunt îndoctrinaţi, în şcoală, înmagazinându-li-se ideea Ungariei Mari. Manualul de istorie a secuilor are, bineînţeles, rolul său în această poveste.
De exemplu, în curtea Şcolii Generale ,,Petofi Sandor” din Miercurea-Ciuccei mai mici elevi au intonat cântece patriotice ungureşti şi au desenat mesaje anti Trianon, comemorând, astfel, evenimentul de la 4 iunie 1920.

Întrebăm şi noi dacă un eveniment, organizat de o instituţie de învăţământ, în care şcolarii sunt puşi să deseneze hărţi ale Ungariei Mari (pe înţelesul tuturor – hărţi separatiste, căci Ungaria Mare înseamnă, practic, dezlipirea Transilvaniei din România) şi să fredoneze cântece naţionaliste ungureşti este moral (apropo de moralitatea bentiţei de la Covasna, domnilor de la UDMR) şi legal?

Şcoala Generală ,Petofi Sandor Miercurea Ciuc Trianon Ungaria Mare

Între timp, la Liceul ,,Korosi Csoma Sandor” din Covasna (cel cu  episodul ” bentiţa tricoloră”) a „gazduit”un nou scandal.
Site-ul www.ne-cenzurat.ro şi TVR au informat că elevii claselor a XII-a de la secţia română vroiau să fie reprezentaţi şi ei printr-o simbolistică românească pe panoul de sfârşit de an (în forma iniţială, şi finală, panoul are reprezentat drumul făcut de Korosi, însoţit de tricolorul Ungariei, care a plecat în Orient pentru a-şi căuta originile).
Cum nu s-a putut ajunge la un consens, în cele din urmă elevii de la secţia română nu au mai fost incluşi în tablou, (Autor: L.C.)
Sursa foto: informatiahr.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.