La Râșnov se vor desfășura în week-end patru etape de Cupă Mondială...

La Râșnov se vor desfășura în week-end patru etape de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile, feminin, masculin și pe echipe mixte

0 23

Este al șaptelea an în care România, județul Brașov, orașul Râșnov găzduiesc reuniuni ale Cupei Mondiale feminine de sărituri cu schiurile. Frumoasa poveste a început după ce România a organizat ediția de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European de la Brașov și, iată, a devenit o competiție de tradiție, FRSB reușind să înscrie Râșnovul în clubul select al celor doar câteva țări care organizează astfel de competiții de nivel mondial.

Anul trecut, am înregistrat o premieră, organizând și două etape de Cupă Mondială masculină, ceea ce părea de necrezut cu ceva timp în urmă.

Anul acesta, o nouă premieră pentru țara noastră: organizarea unei etape de Cupă Mondială pe echipe mixte. Dar adevărata provocare este că vom avea simultan, într-o singură reuniune, atât competițiile feminine și masculine, cât și cea pe echipe mixte. Astfel, joi și vineri vor fi organizate două etape de Cupă Mondială feminine,

vineri o etapă de Cupă Mondială masculină, iar sâmbătă o etapă de Cupă Mondială pe echipe mixte.

Federația Română de Schi Biatlon și Primăria orașului Râșnov au lucrat intens în ultimele zile, când gerul ne-a permis-o, pentru a face zăpadă artificială, astfel ca trambulina să se prezinte în cele mai bune condiții pentru competiții.

Din păcate, anul acesta, restricțiile privind limitarea efectelor pandemiei de Covit 19, nu permit prezența spectatorilor, dar întregul eveniment va fi televizat, astfel că iubitorii acestei spectaculoase discipline își pot urmări favoriții în direct.

Competițiile se vor desfășura după următorul program:

Joi 18 februarie 2021

9:00 Antrenament oficial HS97 feminin – două runde

10:30 Calificări HS97 feminin

11:30 Competiția HS97 feminin

13:30 Antrenament oficial HS97 masculin – două runde

15:30 Calificări HS97 masculin

Vineri 19 februarie2021

9:00 Antrenament oficial HS97 feminin

– două runde

10:30 Calificări HS97 feminin

11:30 Competiția HS97 feminin

14:15 Săritura de probă masculin

15:15 Competiția masculin

Sâmbătă 20 februarie 2021

09:30 Echipe mixte – săritura de probă

10:45 Echipe mixte – competiția

Întregul eveniment se va desfășura cu respectarea măsurilor sanitare impuse de autorități, limitându-se contactele fizice. Ședințele tehnice vor fi ținute online.

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.