La proba scrisă la Limba și literatura română a simularării examenului național...

La proba scrisă la Limba și literatura română a simularării examenului național de Bacalaureat, în județul Brașov au fost prezenți 3.019 elevi

0 41

2.997 de elevi din județul Brașov sunt înscriși în anul școlar curent în clasa a XII – cursuri de zi și 533 în clasa a XIII-a – cursuri serale sau cu frecvență redusă și pot participa la simularea examenului național de Bacalaureat

Astăzi, 27 martie s-a desfășurat proba scrisă la Limba și literatura română la care au fost prezenți 3.019 de elevi, reprezentând un procent de 85,5, marea lor majoritate fiind înscriși în clasa a XII-a, învățământ de zi.

Anul acesta se constată un interes mai ridicat pentru aceste simulări în rândul viitorilor absolvenți de clasa XIII-a (seral sau frecvență redusă). Aproape 20% dintre elevii înscriși în clasa a XIII-a au participat astăzi la prima probă a simulării, cei mai mulți prezenții fiind la Școala Profesională Germană Kronstadt.

Subiectele pentru probele scrise ale acestei simulări sunt elaborate de profesori din cadrul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație, respectând o programă școlară ușor diminuată, având o structură asemănătoare cu a celor care vor fi elaborate pentru examenul național de bacalaureat.

Marți, 28 martie este programată proba Ec), proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie).

Miercuri, 29 martie elevi claselor terminale de liceu vor susține proba Ed), la alegere a profilului și specializării, urmând ca joi, 30 martie, elevii care au studiat în limbile minorităților naționale să susțină proba scrisă la Limba și literatura maternă, Eb).

Rezultatele în urma acestor probe scrise vor fi comunicate participanților la simulare până în data de  6 aprilie.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.