La Prejmer, cel mai mare si mai modern parc industrial din tara

La Prejmer, cel mai mare si mai modern parc industrial din tara

0 77

Unic pe segmentul industrial al pietii imobiliare din Romania, Graells & Llonch Prejmer este cel mai mare si mai modern parc industrial din tara noastra. El are prevazute o serie de servicii conexe si facilitati pentru investitori. Potrivit realizatorilor parcului, proiectul Graells & Llonch Prejmer-Brasov aduce in peisajul industrial romanesc un concept nou, independent in cadrul unui ansamblu logistic la cele mai inalte standarde europene. Parcul industrial de la Prejmer ofera posibilitatea de a face o investitie in propriul business, oferind o serie de avantaje majore precum:


* securizarea propriei afaceri, asigurand companiei o locatie de business permanenta si rapid amortizabila;


* cresterea prestigiului companiei prin locarea business-ului in incinta unui parc industrial de standarde europene;


* realizarea unei investitii imobiliare care beneficiaza de cele mai avantajoase conditii de pret la achizitie;


* beneficiul unei cresteri valorice a investitiei imobiliare cu peste 100% in urmatorii trei ani;


* posibilitatea amortizarii investitiei prin inchirierea spatiilor achizitionate in incinta parcului industrial.


Parcul in cifre si date


Parcul industrial de la Prejmer este prevazut sa aiba o suprafata totala de 869.900 mp.?


Zona de drumuri si infrastructura insumeaza 122.303 mp. Accesul de face din drumul national 10, locatia fiind situata langa Prejmer, la o distanta de 15 km fata de Brasov.


Exista trei intrari spre parc dinspre DN 10. Sistemul de iluminat public este pus in functiune. In parc exista zone urbanistice si comerciale. Sunt prevazute zone industriale mici localizate in spatii condensate de hale de acelasi tip (pereche); o zona dedicata afacerilor de dimensiuni reduse; sedii de afaceri cu birouri si depozite; zone industriale mijlocii care se adreseaza cel mai mult sectoarelor de productie si centrelor logistice; zone industriale mari dedicate companiilor care activeaza in sectoarele metalurgic, textil si chimical; locuri de parcare.


Suprafete disponibile


Pentru cei interesati sa investeasca in parc sunt disponibile loturi de teren standard cu suprafete de 1.000 mp, 3.000 mp, 6.000 mp si 30.000 mp, insa configuratia poligonului permite flexibilitatea si solutionarea necesitatilor pentru orice suprafata. In ceea ce priveste facilitatile de achizitionare a halelor si terenurilor, parcul industrial Graells & Llonch Prejmer – Brasov implementeaza un concept inovator in cadrul dezvoltarilor de tip logistic: companiile au posibilitatea sa cumpere un lot de teren de dimensiuni variabile (concomitent cu semnarea unui contract ferm de construire, cu demarare in termen de maxim doi ani), fiind ulterior realizate halele, in raport cu necesitatile business-ului caracteristic. Conceptul permite etapizarea investitiilor pe doua faze de tranzactionare: achizitionarea terenului si demararea lucrarilor de constructie a halelor in termen de maxim doi ani de la cumpararea suprafetei de teren.?


Cinci etape de executie


Constructia parcului industrial Graells & Llonch Prejmer se realizeaza in mai multe etape intinse pe parcursul catorva ani. In prima faza s-au obtinut autorizatiile de functionare si denumirea de parc industrial emisa de Ministerul Economiei si Comertului, s-au realizat planul urbanistic zonal si planurile de parcelari individuale, au fost primite autorizatiile si proiectele de executie pentru salubrizare, gaze, electricitate si apa, precum si autorizatiile valabile pentru fiecare constructie in parte. Aceasta etapa a fost finalizata in totalitate. In cea de-a doua etapa s-a prevazut construirea zonei 1 a parcului industrial, gradul de finalizare fiind de 70%. Etapele III, IV si V ale acestei investitii prevad construirea zonelor doi, trei si patru ale poligonului industriale, care vor fi date in folosinta in 2007, 2008, respectiv 2009.


Spaniolii promit un parc cu toate facilitatile


Realizatorii parcului industrial Graells & Llonch spun ca aici orice investitor gaseste toate cele necesare pentru a-si dezvolta o afacere prospera: birouri de banca, birouri de telecomunicatii, agentie de transport, sala de conferinte, securitate si supraveghere, centru de afaceri, hotel, restaurant, statie de gaz, servicii publice, centru medical, parcare pentru camioane si vehicule, program intern de gestionare a reziduurilor, retele de apa, circuit separat pentru apa curenta si apa industriala, filtru, retea interna de gaze naturale, retea digitala de comunicatii, electricitate. O parte importanta din aceste facilitati sunt disponibile chiar de acum.


Ministrul catalan, incantat de Brasov


Prezent la inaugurarea parcului industrial Graells & Llonch Prejmer, Josep Huguet –? ministrul Inovatiilor, Universitatilor si Intreprinderilor din Guvernul Catalunyei, sustine ca la Brasov exista o posibilitate foarte mare de dezvoltare pentru IMM-urile catalane. „IMM-urile de la noi, care au o pondere de 90% din activitatea care se desfasoara in Catalunya, vor ajuta si vor sprijini cum vor putea mai bine internationalizarea societatilor care se vor crea aici. Este foarte important ca IMM-urile noastre sa aiba puncte de productie peste tot in lume, tocmai pentru dezvoltarea lor. Si atunci investitorii nostri au decis ca Romania, si in special Brasovul, datorita valorilor sale umane si social-economice, reprezinta o zona de interes pentru desfasurarea acestui gen de activitati, pentru punerea bazelor acestui parc industrial”, a mentionat ministrul catalan. In opinia sa, succesul parcului este asigurat mai ales de faptul ca interesul de investitii al spaniolilor coincide cu necesitatile existente in Romania, cu desfasurarea de activitati in domenii diverse cum ar fi electric, agroalimentar sau forestier. Josep Huguet a precizat ca „modelul de dezvoltare pe care l-am construit la Prejmer se bazeaza pe cunostintele muncitorilor din Romania, muncitori care se afla actualmente in Spania. O patrime din emigrantii romani in Spania se gasesc in Catalunya, acolo unde le este apreciata puterea de munca si profesionalismul. Pentru romanii din Spania este o oportunitate foarte buna sa se intoarca si sa lucreze in acest parc industrial pentru ca sunt calificati, muncesc bine si investitorii spanioli ii cunosc deja si au incredere in ei”.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.