La PNL rasar candidatii pentru primariile municipiilor resedinta de judet!

La PNL rasar candidatii pentru primariile municipiilor resedinta de judet!

0 604

Saptamana aceasta a scos din „dosarele” conducerii liberale primii candidati pentru alegerile locale, nivelul municipiilor resedinta de judet! Din cate se spun pe surse conducerea PNL se reuneste luni in sedinta pentru a valida candidatii la primarii in primele alegerile locale in noua formula PNL+PDL. Jumatate dintre acestia au primit deja prima unda verde din procesul de desemnare a candidatilor, o parte dintre acestia fiind edilii in functie. Brasovul pare a fi fara o solutie clara. Statul noului PNL spune una, realitatea in teren este alta, George Scripcaru nu are contracandidat la niciun partid precum nu are nici in ghiveciul PNL+PDL. Si asta pentru ca este departe singur politician simpatizant de cetateni si care in dreptul lui brasovenii retin multe realizari. Pe cand, la ceilalti, sefi de partide, fosti ministri, presedinte de CJ, viceprecedinti, viceprimari, realizari pentru Brasov ZERO!

1. Alba Iulia:    Mircea Hava (primar in functie, 59 ani; a facut parte din vechiul PDL) DNA a facut percmain2711hezitii la sediul primariei Alba Iulia pe 7 octombrie, intr-o ancheta cu privire la contractul încheiat între Primăria Alba Iulia și societatea Coral Impex, potrivit Adevarul.ro. „La noi totul este legal și o să vedeți lucrul acesta în urma anchetei” a declarat atunci Hava.

2. Arad:    Gheorghe Falca (primar in functie, 48 ani; vechiul PDL)

3. Pitești:  Narcis Ionuț Sofianu (consilier judetean Arges, avocat)

4. Bacău:  Dragoș Luchian (senator, 47 ani; vechiul PNL)

Luchian este la primul mandat de parlamentar, după ce a câştigat alegerile chiar pe colegiul aferent municipiului Bacău. De altfel, în perioada 2008 – 2012 a fost viceprimarul Bacăului, când l-a secondat pe  Romeo Stavarache, noteaza Mediafax.

5. Brăila:  Cătălin  Boboc (senator, 39 ani; presedintele Comisiei Juridice din Senat; vechiul PNL)

6. Reșița:  Ioan Popa (Om de afaceri, fondatorul companiei de paste fainoase Pangram Resita, cea care detine marca „Monte Banato”. A aparut in Topul Forbes 2011)*

7. Cluj:  Emil Boc (primar in functie,  49 ani; vechiul PDL)Alina Gorghiu si Vasile Blaga

8. Craiova:  Pavel Badea (fost fotbalist, 47 ani)

9. Galați:   Nicușor Ciumacenco (fost viceprimar; vechiul PDL. Urmeaza sa fie lansat in cadrul Galei Premiilor PNL, programată să se desfășoare pe 22 ianuarie, la eveniment sunt așteptați copreşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga)

10. Giurgiu:  Florian Nicolae (deputat, 55 ani)

Membru in PSD pana in august 2015 cand a trecut la PNL. Mai multe aici.

11. Miercurea Ciuc:  Marius Tepeluș (vechiul PNL; presedinte PNL Miercurea Ciuc)

12. Deva:   Petru Mărginean (primar in functie) Membru in Partidul Conservator pana in octombrie 2014, cand s-a inscris in PNL. Romania Libera scria in februarie 2015 ca Marginean s-ar putea afla intr-un conflict de interese deține, în paralel cu funcția de Primar al Devei, și pe cea de președinte al Asociației „Salvital” Hunedoara către care,  în calitate de ordonator principal de credite, face anual plăți de mai multe sute de mii de lei. Mai mult decât atât, Petru Mărginean susține financiar, din banii municipiului Deva, televiziunea al cărei acționar a fost și care până nu de multă vreme a fost administrată de soția acestuia 

13. Iași:  Marius Bodea (directorul Aerportului Iasi)

14. Drobeta Turnu Severin:  Daniel Cârjan (viceprimar in functie; vechiul PNL; 35 ani)


15. Târgu Mureș:  Dorin Florea (Primar in functie; vechiul PDL) Florea a fost trimis in judecata de DNA in decembrie 2015 pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în legătură cu finanţarea nelegală a Asociaţiei Sportive Fotbal Club. Citeste mai multe aici.

Se afla la al patrulea mandat consecutiv, de fiecare data din partea altui partid. Potrivit politicaromaneasca.ro,  in 2000 a candidat din partea PNŢCD, în 2004 a candidat ca independent, iar în 2008 a fost candidatul PDL. În 2012, candidează pentru un nou mandat de primar, în numele „Alianţei pentru Mureş”, formată din PDL, UNPR şi Partidul Ecologist Român. El a declarat că „interesul cetățeanului este pe primul plan și nicidecum partidul care te-a promovat”.

16. Slatina:   Marius  Bălaşa  (Fost sef al Inspectoratului Scolar Olt. În 2010 a demisionat din PDL, iar după o absenţă de trei ani de pe scena politică a decis să se înscrie în PNL.)
COMASARE ST
17. Ploiești:   Andrei  Voloșevici (Senator independent, afiliat grupului parlamentar PNL. Primarul din perioada 2008-2012 din partea PDL; 39 ani. De profesie avocat.) În 2012, Volosevici a candidat pentru al doilea mandat de primar al Ploieştiului, pierzând la o diferenţă de aproximativ 1.200 de voturi în favoarea social-democratului Iulian Bădescu, fost coleg de partid cu Volosevici şi fost consilier al acestuia în Primăria Ploieşti, noteaza Mediafax. După alegerile locale din 2012, Andrei Volosevici s-a înscris în Partidul Mişcarea Populară, pana in 2015.

18. Suceava:  Ioan  Bălan (deputat PNL de Suceava; 48 ani; vechiul PDL)

19. Alexandria:  Florin Titirișcă (Consilier local; vechiul PDL)

20. Timișoara:  Nicolae Robu (Primar in functie, ales in 2012 din partea USL. A fost din 2004 rectorul Universității „Politehnica” din Timișoara, ales de Senatul UPT de două ori, în 2004 și 2008; 60 ani.) Robu a fost audiat la DNA Timisoara în dosarul Poli Timișoara pe 14 decembrie 2015. “A trebuit să aduc răspunsurile şi am dat şi o declaraţie privind cazul Primăria Timişoara – Politehnica, în perioada Ciuhandu – Iancu. Răspunsul meu personal, aşa cum am anunţat şi în şedinţa de consiliu local, a fost că ne constituim în parte civilă cu suma care este ea în momentul de faţă în documente. Am precizat suma, aceea de 31 de milioane de lei. Am explicat şi atunci – atâta vreme cât orice decizie privind veniturile si cheltuielile este luată de consiliul local, iar primarul doar pune în execuţie deciziile consiliului local, mi s-a părut şi mi se pare şi acum firesc să îşi exprime punctul de vedere şi consiliul local. Nu şi l-a exprimat, nicio problemă. Eu, oricum, prin lege, sunt reprezentantul municipiului Timişoara şi atunci am formulat punctul meu de vedere fără să invoc şi poziţia consiliului, neavând-o. Conex erau expertizele în discuţie. Haideţi că ajunge”, a declarat, la ieșire, Robu.

Dincolo de întrevederea pe care o are primarul Nicolae Robu în dosarul Poli, pe numele său mai există, înregistrate la DNA, trei lângeri, toate în legătură cu societatea locală de salubritate, Retim. În două din plângeri, depuse una de avocata Carmen Obârșanu și alta de scriitoarea Ioana Duda, se reclamă faptul că edilul a primit de la companie un Mercedes. O altă plângere are legătură cu prelungirea, fără avizul Consiliului Local, doar prin semnătura edilului, contractul cu Retim, potrivit EVZ.ro.

21. Bucuresti: Cristian Busoi 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.