La PNL Generalul Ciucă, tolerant cu „talibanii liberali”, încalcă deciziile partidului!

La PNL Generalul Ciucă, tolerant cu „talibanii liberali”, încalcă deciziile partidului!

1 49

Dizolvarea conducerilor organizațiilor județene PNL uitată de Ciucă și ai săi
Cocoțat pe bannerele patriei, toropit de căldura din ultimele zile, multprearstelatul gen. Ciucă uită nu doar experiența militară ci și principiile partidului pe care-l conduce.
După scoruri electorale de care mulți liberali vor să uite (au priedut 1/3 din posturile de șefi de județ pe 9 iunie), în locul unor decizii radicale care să ducă la o revigorare a partidului și recuperarea pierderilor s-a trecut la anularea deciziilor luare în pregatirea campaniei.

Iată decizia integrală a BPN al PNL din 31 ianuarie (la propunerea PDL-istului Vasile Blaga):
1. Președintele filialei județene a PNL va candida la alegerile locale din 2024 la funcția de președinte al Consiliului Județean sau la funcția de primar al municipiului reședință de județ, în funcție de situație.
2. Candidații la funcția de președinte al Consiliului Județean sau la funcția de primar al municipiului reședință de județ, care vor obține un scor politic sub scorul filialei județene/municipale, nu vor mai avea sprijinul partidului pentru o eventuală candidatură la alegeri parlamentare.
3, Conducerile filialelor județene care se vor clasa pe ultimele 10 locuri în clasamentul rezultatelor la alegerile europarlamentare din 2024 (media dintre procent și numărul de voturi) vor fi dizolvate. În stabilirea clasamentului se va ține cont de ponderea populației maghiare.

Conducerea PNL a decis să-și încalce propriile decizii de dinaintea alegerilor legate de sancționarea liderilor de organizații care nu cîștigă șefiile de consilii județene sau primăriile reședințe de județ, astfel că aceștia vor scăpa basmacurată. Un exemplu, potrivit numărătorii de până acum de la BEC, PNL a pierdut 7 șefii de consilii județene din 17 deținute pînă la alegeri.
Anunțul a fost făcut de Nicolae Ciucă, în emisiunea lui Ionuț Cristache de la Prima News, care, întrebat cum e cu demiterea unor nume precum Sebastian Burduja, Alina Gorghiu sau Gheorghe Flutur, mari perdanți în alegeri, a dat-o la întors, spunînd că într-un viitor neprecizat se va face analiza rezultatelor organizație cu organizație și punctînd chiar că pomeniții perdanți au scos, de fapt, rezultate bune per ansamblu.
Ciucă nu a suflat un cuvînt, totodată, despre decizia luată în ianuarie de Biroul Politic Național, conform căreia vor fi dizolvate conducerilor organizațiilor județene aflate pe ultimele 10 locuri în clasamentul voturilor obținute. (Vlad T.)

COMENTARII

  1. Armata trebuie să se supună societății civile.
    Implicarea armatei în politică este risc pentru democrație.
    2% din bugetul țării alocat armatei dar măcar 50% din bani trebuie reinvestiți în RO.
    Generalul Pinochet n-are ce căuta în Senat.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.