La Perieni s-a forat in zadar: nu e destula apa

La Perieni s-a forat in zadar: nu e destula apa

0 76


Mare a fost bucuria locuitorilor din Perieni-Vaslui, grav afectati de seceta, cand a sosit vestea ca s-a gasit apa. Dar se pare ca bucuria a fost de scurta durata, intrucat, dupa ce s-au facut forari care au costat peste doua sute de milioane de lei vechi, s-a constatat ca nu e apa destula.


Pentru a lamuri situatia si a trage la raspunedre pe cei vinovati de cheltuirea banilor in zadar, secretarul de stat pentru comunitati locale din cadrul MIRA, Marian Petrache s-a deplasat joi 28 iunie la Perieni.


Dupa cum se arata intr-un comunicat al MIRA, Marian Petrache a constatat o serie de nereguli in procesul de forare pentru realizarea alimentarii cu apa. Lucrarile au fost blocate pentru ca s-a constatat ca in locul in care s-a forat nu exista suficienta apa.


?„Am cerut prefectului sa faca o ancheta pentru a afla cine se face vinovat de blocajul in care s-a ajuns. Termenul pe care constructorul si administratia locala l-au stabilit, in conditiile in care vor avea finantare asigurata, pentru finalizarea lucrarilor expira peste doua zile. Trebuie sa vedem cine se face vinovat de aceasta situatie. Este inadmisibil ca cineva sa-si bata joc de oameni astfel. Cele 2000 de familii din Perieni nu au nici o vina ca cineva a gresit. Cel care a gresit trebuie sa suporte cheltuielile de aproximativ 200 de milioane lei vechi efectuate pana acum. In doua zile astept un plan de masuri astfel incat investitia sa fie repornita imediat”, a declarat secretarul de stat. El a precizat ca va cere autoritatilor locale ca inainte sa inceapa forarea la proiectele de alimentare cu apa aflate in derulare, sa analizeze inca o data, daca in locurile unde vor sa foreze exista sursa de apa in cantitatea si calitatea necesare.??


?


Bianca Sorescu


?


?


COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.