La Penitenciarul Codlea, un angajat are test pozitiv la Covid 19; niciun...

La Penitenciarul Codlea, un angajat are test pozitiv la Covid 19; niciun deținut nu este, însă, infectat

0 74

Un angajat al Penitenciarului Codlea a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru Covid 19. Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului, Liviu Matache, polițistul de penitenciare asigura paza unui obiectiv exterior, aflat în administrarea locului de deținere, și nu a interacționat cu persoane private de libertate. Ca urmare, contacții identificați în rândul personalului au fost scoși din serviciu și vor rămâne la domiciliu, urmând să fie aplicate recomandările Direcției de Sănătate Publică Brașov. Spațiile de lucru au fost dezinfectate. Se asigură, de asemenea, continuitatea activităților specifice. Liviu Matache a precizat că, până în acest moment, nici un deținut de la Penitenciarul Codlea nu a fost identificat pozitiv la testul pentru Covid-19.

Pe de altă parte, un subofițer Inspectoratului Județean pentru Jandarmi Brașov este suspect de contaminare cu noul coronavirus. În prezent are un prim test efectuat, care este pozitiv. Ancheta epidemiologica este în desfășurare.  Subofițerul se afla în concediu medical încă din data de 28 aprilie, acuzând simptome ale unei afecțiuni mai vechi, care nu are legătură cu Covid 19.

Au fost identificați colegii cu care a intrat în contact, înainte de a intra în concediu, urmând ca împreună cu DSP să fie stabilite măsurile care vor fi luate.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.