La Ozun se va manca cel mai mare kurtos kalacs!

La Ozun se va manca cel mai mare kurtos kalacs!

0 71

Locuitorii comunei covasnene Ozun in pragul unui nou recird, vor prepara sambata dupa-amiaza un urias colac secuiesc, in lungime de cinci metri.
Pentru prepararea kurtos kalacs-ului, cum i se spune in limba maghiara, se vor folosi cateva zeci de kilograme de faina, zahar, miere si nuca. Anul trecut, localnicii au preparat un kurtos kalacs de 2,8 metri, iar in acest an doresc sa depaseasca recordul.
Tot sambata, cu prilejul celei de a sasea editii a „Paradei carnatilor” de la Sfantu Gheorghe, 45 de echipe participante vor prepara impreuna aproape un kilometru de carnati pe care ii vor manca impreuna cu rudele, prietenii si suporterii.
Prin aceste manifestari gastronomice, covasnenii vor sa convinga lumea ca in judetul lor se gateste si se mananca cel mai bine si sa atraga cat mai multi turisti.
Anul trecut, locuitorii comunei Turia au stabilit un nou record mondial, dupa ce au preparat din mamaliga si branza un bulz in lungime de 113 metri. La prepararea acestuia au lucrat 160 de persoane, care au folosit 120 de kilograme de malai si 110 kilograme de branza de oaie.
In ultimii ani, cu prilejul unor sarbatori locale s-au mai gatit o tocanita din ciuperci de padure, pentru care s-au folosit 400 de kilograme de galbiori, o ciorba de pastrav de 1.100 de litri, un urias papricas de pui si un gulas de fasole de 500 de litri.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.