La orizont, ,,Trofeul Râşnov”, prima etapă de viteză în coastă

La orizont, ,,Trofeul Râşnov”, prima etapă de viteză în coastă

0 546
Odată încheiată prima etapă a Campionatului Naţional de Raliuri, tradiţional, revine în actualitate şi competiţia naţională de Viteză pe Traseu Montan. După o pauză competițională lungă, Campionatul Național de Viteză în Coastă se reia în același loc în care s-a încheiat ediția 2014, adică, pe meleagurile braşovene. Este vorba despre ,,Trofeul Râșnov”, programat în weekend-ul 25-26 aprilie, pe ttradiţionalul traseu care leagă localitatea Râșnov de stațiunea Poiana Brașov.
Fiind una dintre cele mai populare etape ,,de coastă”, atât în rândul piloților, cât și în rândul spectatorilor, este așteptat ca ,,Trofeul Râșnov” să beneficieze și în acest an de prezența unui număr mare de participanți. Așa cum Brașovul a fost locul în care piloții Campionatului Național de Raliuri și-au prezentat materialele de concurs pentru sezonul 2015, Rasnovul reprezintă cadrul în care fanii vor putea vedea în premieră mașinile campionatului de viteză în coastă din acest an. Înscrierile sportivilor au început deja și se pot face până în data de 16 aprilie.
Traseul Trofeului Râșnov este găzduit de zona numită Valea Cetății, startul urmând să se dea la ieșirea din localitatea Râșnov iar sosirea după parcurgerea a 4 km.
Diferența de altitudine dintre start și sosire este de 239 metri. Ziua de sâmbătă, 25 aprilie, are programate 3 manșe de recunoașteri și 3 manșe de antrenamente cronometrate. Dimineața zilei de duminică, 26 aprilie, propune încă două runde de recunoașteri, urmanda ca cele două manșe de concurs să se desfășoare de la orele 12:45, respectiv 15:15.
Drumul va fi deschis duminică circulației publice timp de o jumătate de oră, între 12:00 – 12:30, pentru a da o șansa în plus spectatorilor care doresc să urmărească cele mai importante două urcări ale zilei, manșele de concurs.
 
Dorin Duşa
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.