La nord, spre nord-vest, in Scotia

La nord, spre nord-vest, in Scotia

0 187

Ciudat, dar scotienii isi doresc imigranti romani sa le mai faca treaba pe acolo pe la ei. Probabil nu se refera la trupe de tigani smanglitori sau cu mana intinsa, ci la romani muncitori, indiferent de etnie, si care sa faca treaba.
Astfel, imigrantii care doresc sa devina cetateni britanici vor primi puncte bonus daca decid sa traiasca si sa munceasca in Scotia, unde populatia este in curs accentuat de imbatranire. De parca la noi dantuiesc mai in tot locul tineri care nu au altceva mai bun de facut, natalitatea fiind in plin avant!
Declaratia a fost facuta de secretarul scotian Jim Murphy.
„Noua Scotie ar trebui sa adopte comunitati de imigranti din Irlanda si Italia, dar si nou-venitii din subcontinentul indian si est-europeni tineri. Ei ne-au schimbat in mai bine si ne-au largit orizontul“, a spus Jim Murphy.
Autoritatile scotiene negociaza un acord cu guvernul de la Londra care ar putea face din Scotia singura regiune a Marii Britanii unde romanii si bulgarii vor fi cu adevarat bineveniti, transmite cotidianul „The Scotsman”.
Potrivit rezultatelor unui sondaj despre contributia imigrantilor, majoritatea patronilor de firme de constructie din Scotia si-au exprimat multumirea vizavi de modalitatea de lucru a est-europenilor.
Mai trebuie aratat ca populatia Scotiei a cunoscut o usoara crestere, de la 5.057.400 in 2003 la 5.168.00 anul trecut, si o economie in crestere a inceput sa intoarca tendintele de emigrare, la aceasta adaugandu-se insa si amintita imbatranire a populatiei scotiene, deci o cerere de mana de lucru mai mare.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.