La noi frână la relaxare și reguli la alții se accelerează… relaxarea...

La noi frână la relaxare și reguli la alții se accelerează… relaxarea restricțiilor!

0 72

Cei care au Puterea par să nu vadă ce se întâmplă și la alții sau încă nu au primit ordinele necesare legate de relaxarea măsurilor din Starea de urgență și ordonanțele militare pentru deblocarea socială și a economiei. Premierul Ludovic OrBan continuă valsul verbal și ne împinge spre 15 mai, când promite că se vor relaxa mai multe restricţii.

Ludovic Orban a spus joi seară, la postul B1 TV, că momentan nu se vor deschide restaurantele şi că Executivul face o analiză serioasă pentru a vedea ce riscuri există în cazul în care acestea vor fi redeschise
„Când se vor relaxa măsurile va exista o mişcare mai mare a cetăţenilor, va exista o posibilitate de reluare cel puţin a sectorului hotelier.
În ceea ce priveşte reluarea activitatii la restaurante, suntem încă într-o analiză foarte serioasă. Pentru că noi înainte să relaxam anumite măsuri facem o anchetă epidemiologică. Nu pot să dau un orizont de timp, nu ştim când se vor redeschide”, cometa apatic Orban.
În ceea ce priveşte hotelurile, hotelurile cu siguranţă nu vor avea restricţii, hotelurile vor putea funcţiona în anumite condiţii de respectare a unor reguli prin care să se reducă la maxim posibilitatea de infectare. Asta va depinde şi de mişcarea oamenilor şi nevoia oamenilor de cazare”, a spus premierul Ludovic Orban.

Ludovic Orban: Plimbările după 15 mai, doar în grupuri de maximum 3 persoane
Premierul Ludovic Orban a mai anunţat joi seară că, deşi oamenii se vor putea plimba şi nu vor mai avea nevoie de declaraţie, după 15 mai, vor exista şi anumite restricţii. Se va respecta în continuare distanţarea socială şi plimbările vor fi admise, dar în grupuri de maximum 3 persoane. De ce 3 și nu 4 sau 5? Așa vrea el, Ludovic?!

Cică marea relaxare a măsurilor după data de 15 mai ar cuprinde în mare următoarele reguli:
*„ reguli de distanţare fizică,
* să nu să stea în grupuri mai mari de 3 persoane,
* să poarte mască.
Să poarte măşti la birou, spații comerciale, mijloace de transport în comun, la locul de muncă”
, a spus Orban.

Vă reamintim că preş. Iohannis a zis că se vor elimina restricţiile în ce privește libera circulaţie. Cetăţenii se vor putea mişca liber, vor putea ieşi din casă. Această măsură se aplică tuturor cetăţenilor, inclusiv a celor de peste 65 de ani.

Cehia ridică interdicția de călătorie în străinătate și accelerează relaxarea restricțiilor
Guvernul ceh a ridicat o interdicţie de a călători în străinătate pentru alte motive decât munca după o ameliorare a situaţiei privind epidemia de coronavirus, a anunţat joi ministrul ceh al Sănătăţii, Adam Vojtech, relatează Reuters, preluată de Agerpres.
”Este posibil să se călătorească în străinătate, chiar şi pentru o vacanţă. Dar la întoarcere, cetăţenii în cauză trebuie să fie negativi la COVID- 19 în urma efectuării unui test sau să intre în carantină timp de două săptămâni”, a precizat Vojtech în cadrul unei conferinţe de presă televizate.
Guvernul ceh a decis joi să accelereze relaxarea în etape a restricţiilor care se va încheia pe 25 mai şi nu pe 8 iunie, aşa cum era prevăzut iniţial, a declarat joi ministrul ceh al Industriei şi Comerţului, Karel Havlicek, notează AFP.
Executivul ceh a început deja pe 20 aprilie să relaxeze măsurile restrictive luate la jumătatea lunii martie din cauza pandemiei, inclusiv prin redeschiderea pieţelor externe.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.