La Nicula 500 de credinciosi lesinati

La Nicula 500 de credinciosi lesinati

0 69

Medicii de pe ambulantele aflate la manastirea Nicula au intervenit, in perioada 13-15 august, in aproximativ 500 de cazuri de lipotimii, adica o stare de lesin.
Cele mai grave dintre ele au fost tratate pe loc, iar apoi trimise la Spitalul municipal din Gherla.
„In aceste zile, am intervenit in aproximativ 500 de cazuri de lipotimii. Le-am acordat consultatii si tratament, iar cazurile grave au fost trimise la Gherla. Am avut trei cazuri grave de insolatie si un caz in care o persoana a cazut de pe deal si a suferit o dubla fractura de tibie si peroneu”, a declarat, doctorul Sorin Zdroba, medic pe ambulanta, citat de cotidianul Clujeanul.ro.
Lipotimia reprezinta o stare de lesin si se manifesta la persoanele cu un dezechilibru al sistemului neurovegetativ. Principalele cauze care conduc la starea de lesin sunt sederea prelungita in picioare, caldura excesiva, un organism slabit sau infometat pe o durata lunga de timp, lipsa de vitamine si minerale in corp, emotii puternice etc.
Doctorul Sorin Zdroba a mai spus ca au venit multe persoane cu julituri si zgarieturi pe coate si genunchi, cauzate de mersul taras in jurul manastirii.
In perioada 13-15 august, patru masini ale Serviciului Ambulanta Cluj, cu echipaje si aparatura de urgenta in dotare, au asigurat interventiile medicale in incinta manastirii Nicula.
De asemenea, 200 de jandarmi si zeci de politisti si pompieri au fost prezenti in zona pentru ca sarbatoarea de la Nicula sa se desfasoare in conditii de siguranta.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.