La multi ani, Radio Romania!

La multi ani, Radio Romania!

0 115

„Alo, Alo, aici Radio Bucuresti!”- Acestea sunt primele cuvinte care au rasunat din difuzoarele radio din Romania, acum 80 de ani, mai exact la 1 noiembrie 1928, cand a fost difuzata prima emisiune a Societatii de Difuziune Radiotelefonica, asa cum era denumit serviciul public de radiodifuziune.
1 noiembrie 1928 este ziua in care practic s-a nascut audiovizualul romanesc. Radio Romania a reprezentat si reprezinta un simbol al libertatii de exprimare pentru tara noastra, pastrandu-si de-a lungul timpului statutul de reper informational, formator de opinie si promotor al culturii nationale si universale.
De la microfonul postului public de radio s-au adresat ascultatorilor oameni de cultura si stiinta, oameni politici si artisti; personalitati marcante ale vietii publice romanesti in toate aspectele sale, ale caror voci sunt pastrate si astazi in Fonoteca de Aur.
In ultimii trei ani, Radio Romania a trecut printr-un proces de modernizare si reafirmare, devenind cu adevarat un radio public. In prezent poate concura, la standarde europene, cu radiourile publice din afara tarii. Radio Romania are o noua identitate vizuala, este dotata cu cele mai noi echipamente tehnologice de monitorizare a stirilor, produsele sale s-au imbunatatit simtitor, este lider de audienta la nivel urban si national si se afla in plin proces de digitalizare a Arhivei Radio – patrimoniu national care conserva vocile personalitatilor culturale din istoria Romaniei.
La ceas aniversar, Radio Romania multumeste publicului sau pentru fidelitatea si increderea cu care au fost si sunt urmarite programele sale.
Sursa: Agenþia RADOR

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.