La moartea unui dac, filiera spaniola

La moartea unui dac, filiera spaniola

0 107

A aparut Iosif Constantin Dragan, magnatul romano-italian care conducea confortabil la un moment dat topul celor mai bogati romani, intocmit de revista Capital. Dupa ce o perioada n-a putut fi gasit nici macar de catre fiul sau (nerecunoscut, pare-se) dintr-o relatie anterioara, s-a presupus ca venerabilul patron al gigantului ButanGas este tinut ascuns de clica securista din jurul tinerei sale neveste, nimeni alta decat Daniela Gusa, fiica generalului de Securitate ceausist Iulian Guse. Banuiala intretinuta nu atat de diferenta de varsta de 56 de ani care-i despartea pe cei doi, cat de legaturile dubioase pe care magnatul italian, dupa avere, roman dupa simtirile traco-dace, le-a intretinut cu regimul lui Ceausescu.
Constantin Dragan revine, ce-i drept, in viata publica, dar o face pe nasalie. Prosperul om de afaceri si mistificator al istoriografiei romanesti prin intretinerea unor elucubratii fara acoperire despre stramosii nostri traci a decedat la finele saptamanii trecute la resedinta sa din Mallorca, Spania, la varsta de 91 de ani. Mostenitoare averii evaluate la circa 1,6 miliarde de euro va fi, cel mai probabil, sotia sa, impreuna cu care are trei copii minori, dintre care doi gemeni.
Atmosfera de la inmormantarea petrecuta la Lugoj, localitatea sa de bastina, a semanat leit cu secretosenia in care a trait in ultimii ani, vegheat indeaproape de securistii pe care si i-a bagat in casa odata cu mireasa Daniela Veronica Gusa care, in 1995, se marita la 22 de ani cu un miliardar de 78 de ani. Bodyguarzii au pazit cu sfintenie sicriul depus in sedul Universitatii Iosif Constantin Dragan din Lugoj, infiintata de magnatul ButanGas in 1991. Unul dintre cei care au simtit din plin rigoarea garzilor de corp care s-au ocupat cu strasnicie si de protectia vaduvei a fost si Stefanos Michail Periklis Fink, declarat de un tribunal din Berlin fiu natural al lui Dragan. Fink nu a fost lasat sa se apropie de sicriu si a vazut procesiunea de inmormantare de la distanta pe care i-a permis-o proaspata mostenitoare. Batalia pentru cele 1,6 miliarde de dolari la cat este estimata averea lasata de defunctul Dragan este abia la inceput.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.