La meciul Germania U21 – România U21, prima semifinală la Euro 2019,...

La meciul Germania U21 – România U21, prima semifinală la Euro 2019, vor fi multe grade pe teren dar… şi în atmosferă!

0 166
epa07664474 Players of Romania celebrate after the UEFA European Under-21 Championship 2019 group C soccer match between England and Romania in Cesena, Italy, 21 June 2019. EPA-EFE/ALESSIO TARPINI

Se apropie marele meci Germania – România, din semifinalele Campionatului European pentru echipele de tineret. Partida se va disputa joi, de la ora 19:00, la Bologna, la temperaturi care se vor apropia de 35 de grade Celsius, conform prognozelor meteorologice. În aceste condiţii va fi dificil pentru jucătorii ambelor echipe dar, dacă mai avem în vedere şi importanţa şi miza meciului, avem o imagine cât de cât apropiată a greutăţii partidei…

Naţionala de tineret a României s-a calificat în semifinalele EURO U21, după 0-0 în ultimul meci din faza grupelor cu Franţa. În urma acestui egal, România a terminat pe primul loc grupa C, cu şapte puncte, urmată de Franţa, cu acelaşi punctaj, dar cu un golaveraj mai slab. Naţionala noastră s-a calificat direct în semifinale, în timp ce Franţa merge mai departe fiind cea mai bună echipă de pe locul secund din cele 3 grupe. De asemenea, naţionala României şi-a asigurat prezenţa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. Echipa naţională de fotbal a participat ultima oară la Jocurile Olimpice de vară în 1964, tot la Tokyo.

Echipa lui Mirel Rădoi s-a pregătit cu responsabilitate pentru duelul de vinery, jucătorii fiind convinşi că aceastî partidă poate fi şansa vieţii lor de fotbalişti. În tot acest timp, nemţii sunt aroganţi : ,,Jucătorii români nu se pot apropia din niciun punct de vedere de valoarea Germaniei, dar au de partea lor un as important, miile de suporteri. Aceştia au creat la fiecare meci o atmosferă incredibilă, punând o presiune uriaşă pe adversar şi împingând jucătorii spre rezultate puţin aşteptate, a scris publicaţia Kicker.

Tricolorii îşi văd însă de drumul lor şi exploatează la maximum orele care au mai rămas până la fluierul de start al marelui meci. Echipa lui Rădoi a primit şi încurajări : ,,Este o generaţie care vine puternic din urmă şi este cea mai bună echipă la ora aceasta din România, la fotbal. Îi felicit din suflet, le doresc baftă, să fie serioşi, să fie concentraţi pe ceea ce au de făcut şi să lupte pentru fiecare meci pe care îl joacă!”, a declarat Simona Halep, pentru DigiSport.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.