La mai bine de trei luni – epava planorului disparut a fost...

La mai bine de trei luni – epava planorului disparut a fost gasita in Masivul Postavaru

0 267
In urma sesizarilor facute la 112, in jurul orei 11:30, din partea unui turist, recofirmata de un alt turist dupa cca 90 de minute, epava planorului care a disparut in luna august a fost gasita. Echipe mixte de salvamontisti si jandarmi montani au plecat, in urma apelului, in Masivul Postavarul, in zona Muchia Cheii, situată între Cabana Postăvaru și orașul Râșnov, locul semnalat de turisti, nu foarte departe de Cabana.
Primul turist si mai apoi cel de al doilea a anuntat ca a vazut in zona respectiva bucati dintr-un planor, prima ipoteza fiind ca acestea ar putea fi ale aparatului disparut in 6 august.
Va reamintim ca planorul condus de Mircea Craciun, considerat cel mai bun pilot de planor de distanţă din România (în vârstă de 56 de ani), a disparut pe 6 august si a fost cautat saptamani intregi de autoritati, insa fara a fi gasit. La căutări au participat pe langa echipe formate din politisti, vanatori de mute etc. şi aeronave ale MAI şi MAPN.
Ciprian Aldea purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Brasov, a confirmat atat faptul ca planorul a fost gasit cat si prezenta pilotului in cabina.
Spre locul accidentului se deplaseaza si o doamna procuror precum si reprezentanti specializati ai politiei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.