La Ghimbav, reduceri de impozite

La Ghimbav, reduceri de impozite

0 105

Primaria Ghimbav a hotarat sa reduca impozitele pe cladiri pentru aceasta perioada de a.
Astfel, Primaria le-a oferit o gura de oxigen firmelor care isi desfasoara activitatea pe teritoriul localitatii. Impozitul pe cladiri a fost redus de la 1,5% la 1%. Asta inseamna, pentru foarte multe dintre firme, o reducere si de 30% din totalul sumei pe care trebuia sa o plateasca administratiei.
Patronii celor aproximativ 20 de firme mari din Ghimbav sustin ca reducerea impozitului pe cladire este prima si cea mai eficienta masura luata de administratia locala pentru a salva economia orasului. Firmele mari ajung sa economiseasca si cateva sute de mii de lei. Insa de castigat au si firmele mici.

Chiar daca, prin aceasta masura, vor fi incasati mai putini bani la buget, edilul-sef din Ghimbav sustine ca in aceasta perioada de criza este bine sa pastrezi investitorii aproape.

Anul trecut, primaria din Ghimbav a incasat 96% din taxele si impozitele locale, adica peste 20 de milioane de lei. Bugetul estimat pe anul acesta ramane la fel ca in 2009. Si asta pentru ca edilii se bazeaza pe incasari de 100%.
Nu cumva ar trebui ca edilul-sef al Brasovului sa ia putintel exemplu de la cei din Ghimbav? Nu de alta, dar daca-l lasi pe om sa traiasca, pana la urma isi plateste datoriile, dar daca-l omori se face ingeras si rade de tine ca esti fraier si un prost gospodar.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.