La Ghimbav, probleme pe DN1

La Ghimbav, probleme pe DN1

0 100

Bucuria ghimbasenilor in legatura cu reabilitarea portiunii din drumul national care trece prin localitatea lor a fost scurta. Dupa finalizarea celei mai mari parti a lucrarilor s-a nascut un mic monstru care provoaca accidente, unele grave si cu victime aproape adunate „pe faras”, basca pagubele materiale.
Vocea a numerosi locuitori ai Ghimbavului suna la unison: „Mai prost decat atat nu cred ca s-ar fi putut face aceasta reabilitare.”
Ei sunt indignati ca localitatea este taiata, practic, in doua, prin montarea vestitelor borduri si alveole in mijlocul soselei, acest lucru facandu-i pe multi soferi sa intoarca la trecere de pietoni, ca sa nu mearga pana la ocolitorile din capetele localitatii. Pe deasupra se circula si cu viteza mare, nerespectandu-se regimul din localitati, iar intrarile in strazile laterale sunt ingreunate de acest sistem impus nu se stie de cine si ca ce chilipir.
Localnicii vor sa stranga peste 200 de semnaturi pentru revenirea la o stare normala de circulatie, propunand ca eventuala alternativa ori un sens giratoriu mai mic in centrul localitatii, sau infiintarea unei intersectii semaforizate, pentru ca si pietonii sa poata trece in siguranta, cerand in plus si o semnalizare corespunzatoare si eficienta mai ales pe timp de noapte.
Si Politia Ghimbav este nemultumita, in acest sens fiind inaintat un memoriu Consiliului Local in care se arata cresterea numarului de sesizari – asta inafara frecventelor accidente – privind ingreunarea circulatiei tocmai datorita plasarii alveolelor, din cauza carora nu se mai poate circula decat pe cate o banda in ambele sensuri, un mare pericol fiind si vizibilitatea redusa la zero pe timp de noapte.
La aceste proteste se adauga si cele ale firmelor cu sedii sau sectii pe DN1 in aceasta zona. Acestor firme le este ingradit si limitat accesul in propriile „ograzi”, iar Ghimbavul a pierdut o serie de noi investitori datorita actualului sistem de circulatie, spune si secretarul primariei, Dan Szinatovici.
Iar primarul localitatii, Toma Dorel, se teme ca in curand localnicii vor iesi in sosea si o vor bloca, daca cei de la Directia Regionala de Drumuri si Poduri si ceilalti factori de raspundere raman insensibili.
Sa speram ca vor exista urechi care sa auda ca, atunci cand doi spun ca esti beat, e bine sa te duci la culcare, in cazul nostru sa se treaca la corecturile necesare.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.