La Ghimbav, Premium Aerotec gata de start

La Ghimbav, Premium Aerotec gata de start

0 108

IAR Ghimbav si compania Premium Aerotec GmbH au semnat contractul de superficie prin care firma romaneasca cedeaza un teren de 6 ha (60.000 de metri patrati) investitorului strain. Dupa cum au declarat reprezentantii companiei (firma este membra a grupului EADS), pe acest teren, urmeaza sa construiasca, investitie greenfield, o fabrica de piese pentru avioanele Airbus.
Compania detine fabrici la Varel, Nordenham si Augsburg, in Germania.
Suba Arpad , liderul sindicalistilordin IAR, spunea ca „… din aprilie, (cei de la Premium Aerotec GmbH) vor incepe angajarile”. Intentiile companiei Premium Aerotec sunt de a investi cca. 100 de milioane de euro. Noua fabrica, in momentul care va lucra din plin, va avea cca, 700 de noi locuri de munca.
Potrivit declaratiilor oficialilor companiei, productia va beneficia de legea offsetului (lege care va trebui modificata la cererea partenerilor externi). Oficiali din Ministerul Economiei au declarat ca in luna februarie spera sa fie facuta semnarea contractului cu Premium Aerotec.
Premium Aerotec este detinuta 100% de Grupul EADS NV.
Reamintim promisiunea Guvernului Boc de a sprijini noua investitie cu un ajutor de stat de 40 de milioane de euro. Guvernul a aprobat de anul trecut o garantie de stat de peste 10 milioane de euro pentru sustinerea acestei investitii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.