La finele lunii octombrie, 5 milioane de salariati activi

La finele lunii octombrie,
5 milioane de salariati activi

0 107

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, sustine ca numarul salariatilor activi din Romania, la finele lunii octombrie, era de aproximativ cinci milioane.
Potrivit ministrului Muncii, ar fi inregistrate 6.298.880 de contracte active de munca, concluzia ministrului fiind aceea ca unii salariati au cate doua contracte de munca.
Potrivit Sulfinei Barbu, INS are o metodologie diferita, bazata pe ancheta.” Institutul National de Statistica ia in calcul doar firmele care au peste 4 angajati. Ministerul Muncii ia in calcul si firmele care au mai putin de 4 angajati si care nu sunt putine. Reamintim ca un salariat poate avea mai multe contracte. Trebuie sa facem distinctia intre numarul de salariati si numaarul de contracte noi. Inspectia Muncii are date certe luate din inregistrarile facute de angajatori in sistemul Revisal!”
”Lucrul acesta este confirmat si de cresterea incasarilor. Contributiile de asigurari au crescut in septembrie 2011, comparativ cu septembrie 2010, cu 14,9%, iar incasarile la impozitul pe profit au crescut in aceeasi perioada de 4,7 ori. (…) Aceste evolutii se datoreaza, in principal, prevedeilor noului Cod al muncii”, a subliniat Sulfina Barbu.
Ministrul Muncii si-a exprimat speranta ca trendul pozitiv se va mentine si in continuare.
”Eu cred ca este un lucru imbucurator. Si raportul intre angajati si pensionari se modifica intr-un sens pozitiv. Cresc incasarile la toate fondurile din Romania. (…) Politicile pe termen mediu si lung trebuie sa fie tocmai pentru a incuraja persoanele care s-au pensionat sa lucreze si este un lucru necesar avand in vedere ca este un proces care ne afecteaza. Statisticile arata ca in 2015 vom fi cu 4,6 milioane mai putini, pentru ca acesta este evolutia demografica astazi la nivelul Europei”, a conchis Sulfina Barbu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.