„La felul în care Marcel Ciolacu se face că dirijează ostilitățile, răspunsul...

„La felul în care Marcel Ciolacu se face că dirijează ostilitățile, răspunsul este că or fi 234 de voturi la Paștele Cailor!”

0 81

Luni la prânz, președintele Partidului Social Democrat a ținut o ședință a Consiliului Politic Național și mai apoi a făcut o declarație de presă cu un aer de mare învingător.
”Vom depune moțiunea de cenzură în momentul în care vom avea cele 234 de voturi, acum avem 204„
Păi, la felul în care Marcel Ciolacu se face că dirijează ostilitățile, răspunsul este că or fi 234 de voturi la Paștele Cailor! Şi nici atunci!
Eventual Cîțu și Iohannis vor cădea la alegeri sau vor cădea la o presiune externă. Dar în nici un caz drept consecință a felului acesta de a face opoziție. N-or fi atât de proști cîrpiții de la guvernare să se despartă cîtă vreme nu au nici o ofertă tentantă, nici o presiune, nici un proiect, cîtă vreme o mare parte din populație traversează un soi de picotit politic!
De ce ar schimba opțiunea de vot cei 34 de parlamentari necesari pentru căderea ”guvernului meu”? Că le promit Vasile Dîncu și Marcel Ciolacu că îi vor duce și pe ei la Vama Veche? Sau în Deltă? Că se vor plictisi de declarațiile de neînțeles ale lui Vasilică Florin Cîțu?

Dar cea mai comică promisiune nu este cea legată de moțiunea de cenzură, împinsă la un orizont cețos. Amenințarea cea mai veselă făcută de Marcel Ciolacu a fost alta.
Românii şi-au dat seama cu cine au de-a face şi vor ieşi în stradă şi atunci sub presiunea publică, domnul Iohannis va recunoaşte în sfârşit greşeala pe care a făcut-o numindu-l pe domnul Cîţu prim-ministru şi forţând în spiritul Constituţiei această coaliţie de pierzători. Încurajez oamenii să iasă în stradă. E posibil să facem în fiecare judeţ. Se va lua o decizie, dar categoric se va ajunge la acest demers dacă dl Iohannis nu recunoaşte că a greşit şi să îşi retragă acest Guvern”.
Marcel Ciolacu este ca în bancul cu John care zice, ia să văd, ai curajul să îmi dai o palmă? Şi o încasează urgent. Ei, și acum mai ai curajul să îmi dai încă una? Şi o ia și pe a doua și pe a treia și, în cele din urmă, zice haide, fiule, hai să plecăm că ăsta este nebun!
Așa și Ciolacu. Îl amenință pe Klaus Iohannis cu demonstrații în fiecare județ, dar numai dacă nu recunoaște că a greșit numindu-l pe Cîțu prim-ministru. Adică să zică public că s-a înșelat, sau că a fost fraier sau că nu s-a aplicat legea lui Arhimede. Ceva de genul ăsta. Şi să își retragă singur guvernul. Tot la Paștele Cailor!

Este ca și promisiunea sa privitoare la ”penali în funcții publice”:
Vom propune să fie dezbătut în Senat proiectul „fără penali în funcții publice” pentru ca mai apoi să fie organizat un referendum prin care românii să voteze pentru demiterea premierului Florin Cîțu”.
Marcel Ciolacu nu pricepe că șmecheria cu ”penali în funcții publice” a fost pompată zgomotos pentru a scăpa scena politică de pesediștii cu bube în cap, nu pentru liberali sau pentru pluseriști, care acum se fac că plouă.
O să vadă Marcel Ciolacu un referendum pentru demiterea lui Florin Cîțu, cînd Klaus Iohannis va vorbi chineza mandarină !! Adică tot la Paștele Cailor!

Să ne înțelgem. Cele 30 de voturi necesare doborîrii ”guvernului meu” prin moțiune de cenzură nu vor pica din cer. Ba aș zice că din cele 204 existente, la nevoie, s-ar mai putea să dispară cîteva! Singura soluție de a cîștiga oameni în parlament și pe stradă pentru proteste este un altfel de opoziție. Cu proiecte importante pentru popor, cu idei, cu oameni curajoși și pricepuți, cu ”stetoscopul” politic lipit de pieptul poporului român.
Altfel, PSD-ul condus de Ciolacu, Dîncu, Grindeanu, Firea și Paul Stănescu nu ajunge la guvernare nici dacă pică avionul cu toată adunătura din Piața Victoriei!

Autor: Cornel Nistorescu
Sursa: cotidianul.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.