La famiglia Basescu

La famiglia Basescu

0 176

Dosarul Flota nu pare sa fie scufundat atat de adanc pe cat spera probabil fanii lui Traian Basescu. Ultimele valuri starnite de scandalul prezentei fratelui prezidential Mircea in actionariatul unei firme ce deruleaza afaceri cu armament a scos la iveala reciful de cumetrii, fratii si cardasii politico-economice care inconjoara familia presedintelui.
Nu e pentru prima data cand stancariile familiale jeneaza drumul lin al barcazului condus de Traian Basescu spre rada linistita a unui nou mandat prezidential. Un bun consilier l-ar sfatui sa-si imbarce familia de urgenta si s-o duca pe un atol, ceva, pana trec alegerile. Cine-ar fi zis ca tartorul Traian, care taie si spanzura in partid sau in Guvern, nu e capabil sa le ceara alor lui sa se retraga din matrapazlacurile in care sunt varati pana-n gat?
Pe EBA a reusit s-o exileze la Bruxelles, de unde vin mai greu vestile despre agramaticalitatile ei de europarlamentar. Pe trecutul imobiliar al Ioanei s-a intins de ceva vreme o umbra, probabil a ultimei cladiri achizitionate din bani de provenienta imposibil de explicat. A ramas pe-aproape fratele Mircea, protagonistul mai multor scenete de mitocanie groasa fata de jurnalisti, cu atat mai grosiere cu cat individul nu are carisma ludica de a hahai electoral a presedintelui. Biata intaia doamna Maria ce mai are privilegiul de a–l insoti pe seful statului in escapadele lui in multime, keeping a low profile, asemenea doamnei Nina, consoarta lui Iliescu, despre care electoratul curios se intrebase la un moment dat daca exista cu adevarat.
Pe scurt, familia este balastul care atarna periculos de sansele de a candida – si de a fi reales – ale presedintelui Basescu. Care sta, daca nu pe un butoi de pulbere, cum ii place presei sa abuzeze lingvistic, se joaca cu fitilul aprins in magazia de armament, de unde l-a scos fortat deunazi pe fratele Mircea. Ocazie cu care ziaristii si-au amintit de o firma britanica, BAE System pe numele sau, care a cumparat de la marina britanica doua fregate cu 200.000 de lire pentru a le revinde marinei romanesti cu 120 de milioane de lire. Aceeasi firma a aparut la ultimul eveniment naval organizat la Constanta de catre tovarasii de afaceri ai lui Mircea Basescu, pentru a declara ceva despre reconditionarea celor doua fregate deselate, taman cand in CSAT – condus de Traian Basescu – se discuta despre sume exorbitante pentru inzestrarea Armatei Romane.
La famiglia Basescu intra in alegeri. Sau nu intra, dupa cum a zis chiar presedintele, daca frate-sau se mai baga in vreo afacere dubioasa. In decembrie se va vedea daca hiba lui Traian Basescu a fost ca era prea jucator sau prea famiglist.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.