Primul meci din semifinalele Ligii Naţionale de handbal feminin, dintre Corona Braşov şi CSM Bucureşti, a adus multă lume în tribune, dornică să asiste la o surpriză, după modelul din campionatul masculin. CSM Bucureşti, galonată şi garnisită cu valori mondiale, a câştigat, cu noroc însă, dar,aşa cum se spune, norocul ţine cu cei puternici…Corona a început cu elan, a condus cu 1-0, apoi, CSM-ul a întors rezultatul şi a luat apoi meciul pe cont propriu, profitând de multe atacuri irosite de gazde şi de greşelile lor neforţate şi distanţându-se la patru goluri : 8-4 (min. 15) Chiar dacă elevele lui Bogdan Burceaau mai redus apoi din diferenţă, finalul primei părţi a aparţinut cu autoritate echipei bucureştene, iar scorul de la pauză reflect clar acest lucru : 9-14! În echipa bucureşteană o bună impresie a lăsat-o portarul Pessoa, care practice a închis poarta…În pauză nimeni din tribune nu ar fi bănuit ce ar putea rezerva repriza a doua…Echipa braşoveană a reintrat pe teren decisă şi a schimbat ritmul, a fost mai atentă,iar Denisa Dedu, cu intervenţii foarte bune, a dat încredere colegelor. Drept urmare, Corona a recuperate gol după gol : 12-15,16-18, 17-18, reuşind o miraculoasă egalare în min. 44 (18-18)! Finalul meciului a fost incredibil. Corona a preluat conducerea : 19-18 (min. 46), după care a avut chiar şi douăgoluri în faţă : 22-20 (min. 52) sau 24-22 (min. 58)! În ultimele două minutes-ascris însă istoria meciului, după un şir de gafe incredibile ale echipei braşovene. A fost mai întâi eliminarea Cristinei Zamfir, care şi-alăsat echipa în inferioritate numeric în ultimele două minute. Apoi, Corona a…pasat adversarelor în ultimul minut, iar bucureştencele au redus diferenţa la un singur gol : 23-24. Cea mai şocantă fază pentru gazde s-a petrecut însă în…ultimele zece secunde de joc, când fetele lui Bogdan Burcea trebuiau să păstreze mingea, pentru a îngheţa tabela de marcaj…Doar că Mica Brădeanu,cu o experienţă atât de mare, a greşit ca la junioare şi CSM Bucureşti a câştigat mingea, egalând când mai erau 2 secunde de joc : 24-24!! Pentru stabilirea echipei învingătoare au urmat loviturile de departajare de la 7 m, la care echipa bucureşteană s-a impus, cu 4-2 (golul victoriei fiind marcat de Vărzaru).

Din tabăra braşoveană, în afara Denisei Dedu, o bună impresie a lăsat-o Laura Chiper,cu goluri de senzaţie.

Declaraţii

Oana Bondar, jucătoare Corona Braşov : ,, A fost un meci pecare am dorit atât de mult să-l câştigăm. Ne-am bătut pentru fiecare minge, ne-am dăruit cât am putut, dar în final emoţiile unei posibile victorii şi-au spus cuvântul. Ţinând cont că am revenit de la cinci goluri,am şi condus cu două goluri, cred că rezultatul e ste injust. În finalnu ştiu ce s-a întâmplat, poate din dorinţa de a nu greşi, a ieşit invers. Maiavem două meciuri la Bucureşti, nu trebuie să cedăm şi, cine ştie, cum ele au învins aici, poate câştigăm şi noi acolo. În acest campionat, noi cred că am demonstrat că putem juca de la egal la egal şi cu Baia Mare şi cu CSM”

Cristina Vărzaru, jucătoare CSM Bucureşti : ,,Chiar ne aşteptam să fie foarte greu la Braşov. Meciurile cu Braşov sunt cele care ne ajută pe noi să creştem, să fim mai bune. Noi nu am cedat până la final am crezult în noi. Dacă am fi cedat,poate că Mica sau Briscan nu ar fi greşit pasele. Astas-a întâmplat. În schimb, Mica a făcut per total un meci senzaţional, cu faza a doua jucată magistral. Am reuşit să marches din 7 metri la final şi cred că acest gol va pune o piatră de temelie la încrederea mea. Nu cred că ne-am asigurat calificarea, pentru că Braşovul a luptat mereu cu noi până la epuizare. Mai avem două meciuri la Bucureşti”.

Caseta tehnică

Corona Braşov

Au marcat : Chiper 8, Zamfir 5, Hotea 3, Briscan 3, Brădeanu 2, Apetrei 1, Tudor 1, Pricopi 1, în timpul regulamentar, Brădeanu, Apetrei, la loviturile de departajare de la7 m (au ratat Pricopi şi Briscan)

Au jucat : Dedu (Mârcă, Hosu) – Chiper, Brădeanu, Pricopi, Apetrei, Zamfir, Hotea (Bondar, Tudor, Briscan)

CSM Bucureşti

Au marcat : Berenguer 5, Tortensson 4, Rodrigues 4, Cavaleiro 4, Da Silva 3, Vetkova 1, Manea1, Curea 1. Glibko 1, în timpul regulamentar, Tortensson , Rodrigues, Glibko, Vărzaru, la loviturile de departajare de la 7 m (a ratat Berenguer).

 Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.