La DNA, procurorul sef Laura Codruta Kovesi, recunoaste – s-au „uitat” DOSARE...

La DNA, procurorul sef Laura Codruta Kovesi, recunoaste – s-au „uitat” DOSARE prin fisete!

0 373

Ultima interventie publica a procurorul sef de la DNA, Laura Codruta Kovesi, a impins presa spre solicitarea unor clarificari… Adica cum, in superinstitutia luptei impotriva CORUPTIEI se ascund sau se blocheaza DOSARE?! Adica este un „obicei” sau doar executarea unui ordin, probabil politic, care obliga la „UITAREA” prin sertare, dulapuri/fisete a unor DOSARE?! Pare incredibil! Sa fie astfel de practici prin DNA? Dar daca tocmai sefa, superprocurorul Laura Codruta Kovesi o spune, noi ce sa facem? Sa o credem? Da! Asa ca trebuie sa o credem si sa intelegem corect ce ne spune, ca tocmai supermetamorfozatul procuror in judecator la CCR, Danil Morar este cel care a cam uitat DOSARE, prin sertare, dulapuri fisete etc.
Cica la Brasov, printre dosarele aflate la DNA si de care nu s-a ocupat nimeni „foarte multi ani” se numara cel in care au fost trimisi in judecata Viorel Hrebenciuc si Gheorghe Paltin Sturza, care vizau retrocedarea a 43.000 de hectare de padure.DNA 3
Europa FM a intrebat DNA la ce dosare s-a referit procurorul sef Laura Codruta Kovesi atunci cand a afirmat, in urma cu o zi, ca mai multe dosare legate de restituiri se aflau la DNA atunci cand a am preluat sefia Directiei, dar nu umblase nimeni la ele timp de multi ani.
In raspunsul DNA se arata ca un astfel de dosar a fost inchis de DNA Brasov in 2011. Acest dosar viza retrocedarea a peste 43.000 de mii de hectare de padure din judetul Bacau, in urma unei plangeri depuse in septembrie 2010 de la Directia Silvica Bacau, iar SRI adusese la dosar interceptari.
Potrivit raspunsului DNA, citat de Europa FM, dosarul in cauza a fost luat la mana din nou in 2014, cand Serviciul Teritorial Brasov a fost evaluat, dupa schimbarea procurorului sef, iar procurorii au decis redeschiderea lui.
Dupa un an de cercetari, Directia Anticoruptie a trimis in judecata 17 persoane, printre care fostul sef al Romsilva, Adam Craciunescu, parlamentarii Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam si Tudor Chiuariu si Gheorghe Sturza.
Inchiderea acestui dosar a tinut pe loc si alte dosare, reiese din raspunsul DNA.semn intr
Astfel,  DNA  arata ca odata redeschis dosarul privind retrocedarea celor 43 de mii de hectare de padure din judetul Bacau, procurorii au constatat ca in afacerile cu terenuri retrocedate erau implicate si alte VIP-uri.
Asa s-a ajuns la Remus Truica si la cei patru milionari israelieni, care recent, au primit mandate de arestare in lipsa in dosarul retrocedarii Fermei Baneasa catre Paul Lambrino si a unei paduri din Snagov. Este vorba despre Tal Silberstein, al carui nume a aparut adeseori in campaniii electorale, Shimon Shevez, Benjamin ‘Benny’ Steinmetz, Moshe Agavi.
Toti au constituit un grup infractional, sustine DNA, care a avut ca scop dobandirea intregii averi revendicate nelegal de inculpatul Paul Lambrino, prin oferirea de bani sau bunuri functionarilor publici din cadrul institutiilor de stat care detineau proprietatile.
Raspunsul DNA poate fi consultat pe site-ul Europa FM.
Europa FM i-a solicitat un punct de vedere cu privire la aceste dosare si fostului procuror sef al DNA, Daniel Morar. Deocamdata, nu s-a primit un raspuns.
Si pe langa alte multe intrebari care nu stim daca ne-ar putea lamuri in legatura cu fostele practici de la DNA (desigur de pe timpul clujanului Daniel Morar), mai punem o intrebare. Oare ce facea, in perioada respectiva Procurorul general al Romaniei, cel care avea in subordine toate parchetele din tara, deci si DNA? Din acte, atunci, fotoliul de Procuror general era ocupat de … actualul procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Horia D.R.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.