La Curtea Constitutionala era inchis…

La Curtea Constitutionala era inchis…

0 124


Curtea Constitutionala n-a putut fi sesizata in legatura cu decizia Parlamentului de suspendare a lui Traian Basescu: in momentul in care dosarul suspendarii a ajuns la Curte, era inchis…asa incat ramane pe altadata.


O situatie similara am intlanit la un ghiseu de la un punct de incasare a contravalorii facturilor de gaz; n-am avut 2 lei marunt si am fost rugata sa schimb banii in 5 minute, altfel urma sa nu mai platesc in ziua respectiva, doar era patru fara cinci iar functionara mi-a spus foarte clar si foarte sec ca “la fix inchidem”.


Avand in vedere iminenta dezbaterilor si faptul ca se cunostea data acestora, Curtea Constututionala putea decide o prelungire de program pentru a lua act de decizia Parlamentului, oricare va fi fost ea.


Dar lucrurile nu stau chiar asa, ne-a lamurit Presedintele Curtii, Ioan Vida.


Fiind contactat telefonic de Gabriela Vranceanu Firea, spre a-i lamuri pe romani privind suspendarea, omul a clarificat problema: “la noi la 4 se termina programul, nu pot tine oamenii peste program, ca trebuie sa le platesc ore suplimentare si n-am de unde”.


Si daca, o data la 15 ani, Curtea Constitutionala (ai carei magistrati chiar castiga bine) ar fi anuntat si respectat un program prelungit, chiar si fara plata orelor suplimentare, chiar era un capat de tara? S-ar zice ca da, asta in cazul in care Curtea nu s-a gandit cumva ca daca evita sa primeasca dosarul “la cald”, ar castiga o noapte de gandire, iar noaptea e un sfetnic bun. Ce sa faca si Curtea, cu sase securisti dovediti: sa nu asculte de Basescu, inca Presedinte, sau sa nu asculte de Geoana care pe de-o parte ?stie si el de “notite” , pe de alta parte conduce un partid ce a deminstrat ca are muschi?


Se va lamuri si asta, in maximum o saptamana. Pana atunci magistratii vor cauta vicii la procedura suspendarii vicii, doar, doar il scapa pe Basescu!


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.