La Cristian-Brasov gunoiul impute zona ilegal

La Cristian-Brasov gunoiul impute zona ilegal

0 91

Asta a constatat Garda de Mediu, controland si constatand ca rampa de gunoi a comunei Cristian, de langa Brasov, este amplasata ilegal.
In acest sens Garda de Mediu Brasov a dispus inchiderea acesteia, dar Primaria Cristian – mai bine zis masina de gunoi a comunei – continua sa depoziteze gunoiul in conditii improprii, acel loc devenind o sursa de poluare si – Doamne fereste, mai ales odata cu venirea verii – focar de infectii si raspandire de boli.
Ciudat este faptul ca aceasta rampa de gunoi nu a fost inca inchisa, mai ales daca avem in vedere faptul ca, la doi pasi, a inceput ridicarea unui cartier rezidential, ceea ce prezuma ca oamenii care si-au construit sau isi vor construi case acolo nu sunt cei mai saracisi au dupa ce bea apa ca sa poata influenta starea de fapt.
Si totusi, cum am mai aratat, gunoiul continua sa fie depozitat la doi pasi de casele oamenilor, in curand inundandu-le pragurile.
Unul dintre localnici declara: “Cand au fost vijeliile, ne-am trezit umpluti de fel de fel de hartii, ziare vechi si pungi de plastic. Nu mai putem suporta. Vrem sa facem frumos prin curti, sa punem flori, iarba, arbori, ba chiar sa incercam putin gradinarit, iar alaturi avem o priveliste dezolanta.”
In plus, cu toate ca este ilegal, se da deseori foc la gunoaie, ceea ce face aerul din zona irespirabil.
Astfel localnicii au apelat la Garda de Mediu, care a constatat ca groapa de gunoi functioneaza ilegal, neavand actele necesare. Ca urmare, s-a dispus readucerea terenului la starea initiala, adica de teren arabil, aceasta pana la 5 iunie 2008.
Firma de salubrizare aflata in subordinea Primariei a fost amendata cu 2.000 lei, dispunandu-se ingradirea si nivelarea terenului si interzicerea depozitarii pe mai departe a deseurilor menajere in acel loc, aceste deseuri urmand sa fie duse, pe viitor, la rampa de gunoi de la Rasnov.
Cu toate acestea, firma Dorobeiul SRL, apartinand CL Cristian, isi continua nestingherita treaba cu depozitarea ilegala.
Primarul Dragos Serafim da vina pe firma Dorobeiul, spunand ca aceasta este responsabila de depozitarea deseurilor menajere acolo, in timp ce administratorul firmei, Georgica Voicu, ii acuza pe cei ce-si construiesc vilele si, din comoditate, arunca resturile din constructii acolo, exprimand totodata vointa de a respecta termenul de inchidere a rampei.
Se pare ca fiecare dintre cei implicati in starea aceasta de lucruri are cate o parte din vina, insa este clar ca principalii vinovati raman tot cei de la firma Dorobeiul SRL, urmati, cu medalia de argint, Primaria, bronzul apartinand celor care isi construesc acolo casele.
Suntem curiosi daca, pe 5 iunie, terenul se va prezenta cum suna dispozitia primariala si, in caz contrar, ca masuri se vor lua pe mai departe, caci data inchiderii definitive a rampei a fost plasata la cateva zile dupa alegerile locale.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.