La Covasna, Revizionismul maghiar,in plina expansiune! Cu acordul Bucurestiului?

La Covasna, Revizionismul maghiar,in plina expansiune! Cu acordul Bucurestiului?

1 505
Preşedintele Ungariei, Áder János, si aproape jumatate din guvern  a participat, ca la ei acasa  in jud. Covasna  la o manifestatie fara nicio leagatura cu Romania: aniversarea a 150 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Silvice din Ungaria,
Printre invitaţi se mai numără vice premierul Ungariei, Semjén Zsolt şi ministrul Dezvoltării Rurale , Fazekas Sándor si numerosi „adjuncti”. ..care si-au permis sa faca pe fata si sa  incurajeze propaganda unui inexistent Tinut Secuiesc si mai ales a unui trecut revizionist ,la care s-au facut referiri in toate cuvantarile !!
Acest eveniment a fost aniversat abuziv în judeţul Covasna, doar pentru ca aici s-a născut unul dintre fondatori.Dar care a trait toata viata la Budapesta  si a murit tot acolo! Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţea an Covasna, parent neutru remis  AGERPRES, Asociaţia Silvică din Ungaria sărbătoreşte anul acesta un secol şi jumătate de existenţă, iar evenimentul va fi marcat printr-o suită de ceremoniiagresive, cu iz extremist si nationalist ce vor fi organizate în comuna Valea Crişului si jud.Covasna, unde s-a născut dr. Bedő Albert,  preşedintele onorific al asociaţiei.
Nici-un cuvant insa de taierile colosale si abuzive ale padurilor din Covasna si Harghita de catre „echipa lui VERESTOY„care a facut prapad ecologic in Fals iubitul Tinut Secuiesc!!!
„Asociaţia Silvică din Ungaria (OEE), o fi probabil una dintre cele mai vechi organizaţii profesionale  din Ungaria, dar n-are nicio legatura cu…Societatea Civila din Romania, unde a sărbătorit propagan anul acesta împlinirea unui secol şi jumătate de existenţă. Peste o mie de persoane vor participa la adunarea jubiliară, de fapt cea de-a 147-a sesiune ordinară a Adunării Generale (…) Locaţia centrală a evenimentului din Transilvania va fi comuna Valea Crişului şi satul Calnic, judeţul Covasna, localităţi unde joi, 23 iunie 2016, se va aduce un omagiu activităţii producătoare de valori desfăşurate de silvicultori în ultimii 150 de ani. Vineri, 24 iunie 2016, la Sfântu Gheorghe, asociaţia va aduce un omagiu dedicat adunării generale din 1898 ,in plina campanie de maghiaizare (!!?) şi memoriei lui Bedő Albert”, se arată în comunicatul de presă.

Printre invitaţi se mai numără vice premierul Ungariei, Semjén Zsolt şi ministrul Dezvoltării Rurale , Fazekas Sándor. ..care si-au permis sa faca incurajeze propaganda unui inexistent Tinut Secuiesc si mai ales unui trecut revizionist, la care s-au facut referiri in toate cuvantarile !!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.