La Covasna, drapel si stema secuiesti

La Covasna, drapel si stema secuiesti

0 71

Dupa cum declara presedintele asociatiei “Iustinian Teculescu”, domnul Dumitru Furtuna, si directorul executiv sl asociatiei “Noi Romanii”, domnul Mugur Topolnitchi, ei fac un apel insistent la Guvernul Romaniei pentru indreptarea unor lucruri anormale si in conformitate cu legile tarii a unei stari de fapt din jud.Covasna.


Ei solicita interventia organelor in drept, cu dorinta ca acestea, conform HG nr. 25/2003 , sa anuleze efectul HCL nr. 97/2005 a orasului Covasna, care aproba stema discriminatorie a acestui oras, precum si crearea, votata in Cosiliul Judetean Covasna, a unui drapel secuiesc.


Ambele aceste simboluri reprezinta, in opinia domnilor sus-citati, o ofensa adusa populatiei romane din tinut, minoritara in zona, deoarece prezinta doar insemne maghiare si au fost aprobate fara consultarea intregii populatii.


In declaratiile lor, cei doi afirma ca stema este vadit revizionista, cu continut monoetnic, fara reprezentare a romanilor in viitorul insemn oficial al orasului, un centru turistic important al Romaniei, avand un binecunoscut statut de statiune balneara.


Este cazul a autoritatile romane sa se trezeasca din buimaceala intereselor si a luptelor politice, pentru a salva orice bucata de pamant ardelenesc strabun de intinarea prin actiuni revizioniste ilegale, dar aparute ca rezultat al situatiei din Kosovo.


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.