La Cotroceni nu s-a auzit de criza!

La Cotroceni nu s-a auzit de criza!

0 187

Culmea nerusinarii: in plina criza, la solicitarea lui Traian Basescu, Guvernul Boc a rectificat pozitiv bugetul institutiei prezidentiale. Numai la capitolul bunuri si servicii cresterea e cu 75%. Numai gradina de la Cotroceni inghite fonduri suplimentare de 60.000 euro. Exponential, a crescut si bugetul pentru deplasari, firesc, este an electoral.
50.000 de euro sunt cheltuiti doar pentru sfesnice si candele. 25.000 costa o salupa rapida solicitata de SPP pentru a-l supraveghea si pe Traian Basescu atunci cand se afla in vacanta la resedinta oficiala de la Neptun. Prese¬dintele Basescu costa un milion de euro pe luna. Iar un alt milion lunar, avionul prezidential. Toate aceste cheltuieli sunt peste costul modernizarii Palatului. Presa este unanim de acord ca sunt alte sume, exorbitante, dupa unele informatii pitite in bugetul altor institutii, vor iesi foarte curand la iveala.
In plina criza si sfaturi de reducere a chletuielilor inutile, Administratia Prezidentiala a decis sa aloce peste doua miliarde si jumatate de lei vechi pentru executarea unui sistem de irigatii in gradina Palatului Cotroceni. Cotroceni a anuntat cheltuirea a 256.302 lei, circa 60.000 de euro, pentru „executia unui sistem de irigare”, deoarece acum, irigarea spatiilor verzi ale sediului Administratiei Prezidentiale se face cu ajutorul unor aspersoare sau prin „priza directa” cu furtunul de catre gradinari.
De altfel bugetul presedintiei a crescut cu 75% pe componenta de cheltuieli cu bunuri si servicii, in plina criza economica. Bugetul pe acest an pentru presedinte, stabilit de Guvernul Tariceanu la 9 milioane de euro a ajuns pe timpul Guvernului Boc la peste 12.000.000 de euro, a calculat Cotidianul.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.