La Codlea, Draxlmaier Group investeste 50 milioane euro in productia de componente...

La Codlea, Draxlmaier Group investeste 50 milioane euro in productia de componente auto

0 512

Grupul german Draxlmaier, care e prezent in Romania din 1993 si are 15.000 de angajati pe plan local, a lansat o noua unitate de productie la Codlea, langa Brasov. In doua noi hale vor fi produse componente pentru usi si pentru interioarele autoturismelor, investitia de 50 milioane euro urmand sa creeze 500 de locuri de munca.

Noul spatiu de productie a fost construit separat de fabrica deja existenta si este alcatuit din doua hale cu o suprafata totala de aproximativ 25.000 de metri patrati, situate in afara orasului Codlea. Aici se vor produce boduri, console centrale si usi pentru unii dintre cei mai mari constructori auto din lume.
Costul pentru constructia si dotarea acestor hale noi este de 50 de milioane de euro. Odata cu aceasta investitie, compania creeaza 500 de noi locuri de munca.
„Decizia de extindere a Draxlmaier Group in Romania este fireasca in contextul experientei pozitive pe care o avem aici de peste 20 de ani. Fabrica de la Brasov este una foarte importanta in cadrul Grupului si extinderea era absolut necesara, tinand cont de comenzile pe care le primim din partea clientilor nostri. In plus, este deja cunoscut faptul ca specialistii nostri au demonstrat, in repetate randuri, ca investitiile grupului merita sa fie directionate aici”, a declarat Marius Suranyi, Directorul General al fabricii de la Brasov.

CODLEA - Draxlmaier GroupDraxlmaier Group si-a inceput activitatea in Romania in anul 1993 prin fabrica din Pitesti, iar in prezent se plaseaza printre cei mai mari angajatori din domeniul auto din Romania, avand 15.000 de angajati in cele 5 sit-uri productie: Pitesti, Satu Mare, Timisoara, Hunedoara si Brasov.
Despre Draxlmaier Group
Draxlmaier Group este un furnizor de componente auto, are sediul central in Germania si dispune de 60 de locatii in mai mult de 20 de tari. Compania are, in prezent, aproximativ 55.000 de angajati in intreaga
Grupul a patentat inovatii in domeniul sistemelor de condus conventionale si alternative, precum si in domeniul componentelor electrice si electronice. Printre acestea se numara sistemele de cablaj si cele de baterii de inalta tensiune.
Printre clientii companiei se numara Audi, BMW, Cadillac, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, Porsche, Tesla si Volkswagen.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.