La Cluj iti poti consulta psihologul online

La Cluj iti poti consulta psihologul online

0 78

Unul dintre noile servicii pe care le ofera Clinica Universitara de Psihologie PsyTech din Cluj, infiintata in aceasta vara, este terapia online. “In cazul pacientilor care au acces la internet, unele parti ale procesului de terapie vor putea fi efectuate online prin e-mail sau cu ajutorul unor chestionare” , explica psihologul Daniel David, coordonatorul Clinicii PsyTech.
Lansata in 2000, terapia online a fost suspendata un an mai tarziu si reluata in aceasta vara.

In cadrul acestui serviciu se putea pune un diagnostic si sa se faca o evaluare clinica, se va putea face terapie autoadminstrata, prescriptii cognitiv-comportamentale, parte a tratamentului clasic, precum si sedinte de consiliere si psihoterapie, in combinatie cu tratamentul clasic. Cu toate acestea, terapia online are si anumite limite.
„Studiile de specialitate arata ca serviciile psihologice online nu sunt eficiente pentru probleme clinice, fara a fi incadrate intr-un serviciu clasic, in care relatia psihoterapeutica directa este fundamentala. Asadar, dupa programare, terapeutul va decide impreuna cu clientul sau (in functie de accesul clientului la tehnologia online si/sau de problemele clinice si scopurile acestuia) ce parte a interventiei psihologie va fi derulata online. Putem oferi servicii complete online numai cu scop educational (ex. promovare a sanatatii; psihoeducatie) si/sau pentru probleme emotionale subclinice (ex. stari usoare/moderate de anxietate si/sau depresie)”, se arata pe site-ul clinicadepsihologie.ro.

Iza M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.