La Ciuc doua grade Celsius!!

La Ciuc doua grade Celsius!!

0 187

Cea mai scazuta temperatura a lunii iulie, din Harghita, s-a inregistrat luni dimineata, la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a coborat pana la doua grade Celsius.
Meteorologul de serviciu de la statia meteo Miercurea Ciuc, Kollo Eniko, a afirmat ca aceasta valoare a fost masurata la ora 4,00, dupa care temperatura a inceput sa creasca usor.
Si in celelalte localitati ale judetului au fost consemnate temperaturi scazute. La Odorheiu Secuiesc s-au inregistrat 8,7 grade Celsius, la Bucin au fost sapte grade, la Toplita mercurul a aratat 3,9 grade, iar la Joseni 3,2 grade Celsius.
In ultimele zile, cand si la Miercurea Ciuc a fost foarte cald, valorile din termometre masurate dimineata au fost destul de scazute, diferentele dintre maximele si minimele zilei fiind cuprinse intre 20 si 23 grade Celsius.
Temperatura de luni dimineata a fost mai ridicata cu doua grade decat minima absoluta a lunii iulie, inregistrata la Miercurea Ciuc. Aceasta a fost consemnata in anul 1996 si a fost de zero grade Celsius.
Maxima absoluta a lunii iulie a fost in anul 1953, cand mercurul termometrelor a urcat pana la 36 grade Celsius.

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.