După găzduirea ,,mondialelor” de biatlon, pentru juniori şi tineret, meleagurile braşovene se pregătesc să facă faţă cu succes unei alte competiţii de anvergură : campionatele mondiale de schi nordic, pentru juniori şi categoria U 23! Întrecerile se vor desfăşura în perioada 22-28 februarie, pe două baze sportive din judeţul Braşov. Este vorba despre baza de la Cheile Grădiştei, unde vor avea loc întrecerile de schi fond şi cea de la Râşnov, de pe Valea Cărbunării, unde se va organiza competiţia de sărituri cu schiurile (foto). Problema majoră cu care se confruntă organizatorii este lipsa zăpezii, astfel încât s-a decis ca întrecerile de schi fond, din cadrul combinatei nordice, programate iniţial la Predeal, să fie mutate la Cheile Grădiştei! La competiţia mondială organizată în judeţul Braşov, vor lua startul peste 600 de sportivi, la schi fond, sărituri cu schiurile şi combinată nordică, din peste 30 de ţări. Ceremonia festivă, de deschidere a competiţiei, se va desfăşura marţi, la Râşnov, iar întrecerile vor avea loc atât individual, cât şi pe echipe.

De remarcat că lipsa zăpezii a fost suplinită şi cu alte ocazii, la baza de trambuline de la Râşnov, astfel încât organizatorii de acolo au experienţă în astfel de situaţii limită. „Avem o rezervă de zăpadă în pădure pe care o vom transporta cu camioanele la trambulina de K 100, de pe Valea Cărbunării, pe care vor avea loc probele de sărituri cu schiurile, din cadrul acestui campionat mondial. Să nu uităm că pe 5 și 6 martie vom avea însă și deja tradiţionalele etape de Cupa Mondială feminină, la sărituri cu schiurile, aşa încât trebuie să facem toate eforturile dar sperăm ca şi vremea să ţină cu noi”, ne-a declarat primarul Râşnovului, Adrian Veştea.

La fel se va proceda şi la Cheile Grădiştei, unde organizatorii, coordonaţi de neobositul Ovidiu Gârbacea, proprietarul bazei sportive de acolo, vor pune în funcţiune instalaţiile de producere a zăpezii artificiale, dar vor aduce zăpadă şi cu camioanele, aşa cum s-a întâmplat şi la ,,mondialele” de biatlon, astfel încât condiţiile de concurs să fie cât mai bune.

Dorin Duşa

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.