La CD – Dosarul Monica Iacob Ridzi

La CD – Dosarul Monica Iacob Ridzi

0 76

Dupa aproape sapte luni de amanari bazate pe o scutire medicala si a unui concediu post-natal Dosarul Monica Iacob Ridzi revine in atentia Camera Deputatilor.
In data de 7 septembrie, Monica Iacob Ridzi a trimis o scrisoarea Comisiei Juridice din Camera Deputatilor unde si-a prezentat apararea impotriva celor doua cereri (una pentru perchezitie informatica si una pentru urmarire penala) formulate de DNA pe numele sau. Monica Ridzi spune in cele 16 de pagini adresate deputatilor juristi ca solicitarile DNA sunt neintemeiate si chiar acuza procurorii de abuz si interpretarea eronata a legilor si ca acestia trag de timp.
„Procurorii au solicitat un aviz de perchezitie inutil, au tergiversat nejustificat procedurile de ancheta si au generat un circ mediatic in ce ma priveste”, afirma fostul ministru al tineretului.
Saptamana viitoare Comisia Juridica din cadrul Camerei Deputatilor va intocmi raportul in cazul Ridzi. Deputatul PNL Alina Gorghiu, secretarul comisiei, a explicat pentru HotNews.ro ca votul final ar putea fi dat de deputati la finalul lunii septembrie.
„Procedural, Comisia Juridica urmeaza sa intocmeasca un raport, si apoi Camera Deputatilor sa voteze. Practic, este o formalitate pentru ca DNA sa poata efectua acea perchezitie informatica. Nu inteleg de ce a trebuit ca dosarul sa stea pe masa comisiei sase luni avand in vedere ca e vorba de o formalitate. Cred ca trebuie sa se intample mai repede pentru ca e o etapa prin care Parlamentul a fost decredibilizat. Si cred ca vina ii apartine doamnei Ridzi.”, a declarat Alina Gorghiu.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.