La Brașov,Conferinţa Naţională a bucătarilor din România – „Oricât de bine arată...

La Brașov,Conferinţa Naţională a bucătarilor din România – „Oricât de bine arată mâncarea în farfurie, tot gustul e mai important”

0 208

Este una dintre concluziile la care au ajuns cei 100 de participanţi la Conferinţa Naţională a bucătarilor din România, organizată la Braşov. Unul din ingredientele care lipseşte în prezent din bucatariile marilor restaurante de la noi este bucătarul tânăr, tot mai greu de găsit

Este una dintre concluziile la care au ajuns cei 100 de participanţi la Conferinţa Naţională a bucătarilor din România, organizată la Braşov. Unul din ingredientele care lipseşte în prezent din bucatariile marilor restaurante de la noi este bucătarul tânăr, tot mai greu de găsit.

Problemele gastronomiei româneşti, rolul bucătarului într-un restaurant dar şi eterna bătălie între gust şi estetica din farfurie au fost printre temele intens dezbătute la Braşov de cei peste 100 de bucătari din ţară. Dacă „gustul sau platingul?” rămâne principala dilemă a gastronomilor, Adrian Neag, managerul de proiect ANBCT România, spune că sfatul tuturor celor care au luat cuvântul este că mâncarea, oricât de bine ar arăta în farfurie, trebuie să aibă gust.
Bucătarii admit că preparatele sofisticate sunt de actualitate dar şi preparatele româneşti de altă dată prezentate într-o formă modernă trebuie apreciate.

O altă temă de discuţie în cadrul conferinţei a fost problema atragerii tinerilor către această meserie, unde este mare nevoie de bucătari tineri.

La Conferinţa Naţională a Bucătarilor din România s-a oficializat Ziua Nationala a Gastronomiei şi Vinului Românesc în prima duminică a lunii octombrie. Proiect care este la faza votului final în Camera Deputaţilor. Conferinta a fost organizată de Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.