La Brasov, ziua mestesugurilor traditionale ale comunitatii maghiare

La Brasov, ziua mestesugurilor traditionale ale comunitatii maghiare

0 160

?Sambata a avut loc cea de a saptea editie a Zilei mestesugurilor traditionale ale comunitatii maghiare din Romania, manifestare care s-a desfasurat pe toata durata zilei,? intre orele 10.00 si 22.00 la Centrul Reformat „Casa Sperantei”, aflat pe str. Moldovei nr. 2 din Brasov.


Organizarea apartine Centrului Reformat, dar cu aportul Consiliului Judetean, prin Centrul judetean pentru conservarea si promovarea culturii traditionale Brasov.


Mesterii populari maghiari si-au etalat la Brasov creatiile lor autentice si si-au prezentat mestesugurile prin demonstratii ad-hoc.


Pe parcurul zilei nu au lispit concerte de muzica si dansuri populare traditionale maghiare, precum si muzica folk si usoara. De asemenea, micii si berea, dar nici curtos-ii, vata de zahar si turtele dulci. Au fost amenajate standuri cu expozitii si vanzare a costumelor populare, a oalelor si ulcele din lut, mestesugite traditional de mesterii maghiari, precum si standuri de literatura maghiara moderna si clasica.?


Printre aprticipanti invitati la eveniment, formatia Kalagor din Sf. Gheorghe si-a aratat maiestia manuirii unor instrumente traditionale medievale.


Marius Ola

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.