La Brasov un viitor aeroport… fara ceata !

La Brasov un viitor aeroport… fara ceata !

0 267

Ceata din ultimele zile, a stresat multa lume, de la soferi si marinari pana la calatorii din avioane. S-au adunat tone de nervi si de suparari.


12 aeroporturi din Romania au avut mari probleme cu zborul avioanelor, zeci de curse si-au modificat destinatiile, au avut intarzieri sau amanari la decolare si aterizare.


Aeroportul Otopeni nu a fost inchis, dar a avut mari probleme, cunoscandu-se faptul ca vecinatatea lacurilor din nordul capitalei au o consecinta negativa asupra conditiilor de aterizare/decolare. De altfel specialistii au recomandat sudul Bucurestiului pentru amplasament, locatia de la Otopeni fiind impusa de “marele strateg”, priceput la toate – Ceausescu.


Problemele de la Arad unde aproape 100 de pasageri ai unei curse pe relatia Torino-Bucuresti au stat peste saisprezece ore in aeroportul din Arad, fara sa fie preluati de vreo aeronava si transportati la destinatie, un alt exemplu.


Daca la Brasov ar fi functionat un aeroport toate aceste probleme ar fi fost mult diminuate si mai usor de suportat. Cu totii ati vazut ce zile frumoase au fost la Brasov in aceasta saptamana, singura zona cu ceata fiind undeva in apropierea Fagarasului. Amplasamentul de la Ghimbav, a fost o optiune valabila a specialistilor, conditiile meteo favorabile fiind si ele printre criteriile de selectie a locatiei.


Legat de Aeroportul International Brasov-Ghimbav va recomandam sa lecturati pagina speciala realizata de colegii nostri de la cotidianul Transilvania Expres cu sprijinul d.lui Iancu Vespasian Augustin, consilier judetean, presedintele Comisiei speciale de realizare a aeroportului din Consiliul judetean Brasov.


?


Horia D. R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.