La Braşov se vor pregati cele mai bune handbaliste din tara

La Braşov se vor pregati cele mai bune handbaliste din tara

0 399

Municipalitatea a incheiat un parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale prin Inspectoratul Şcolar Judetean şi Federatia Romana de Handbal, in urma caruia se va infiinta la Braşov un centru de excelenta in handbal

Municipalitatea a incheiat un parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale prin Inspectoratul Şcolar Judetean şi Federatia Romana de Handbal, in urma caruia se va infiinta la Braşov un centru de excelenta in handbal. Centru va fi functionabil cel mai probabil dupa 15 august pe langa Liceul Sportiv. Cazarea tinerelor sportive se va face la Liceul „Remus Radulet” si va fi asigurata de municipalitate; la fel va fi si transportul local şi intern precum şi utilizarea centrului de excelenta in handbal al Salii Sporturilor şi a tuturor salilor care se preteaza acest gen de activitati aflate in patrimoniul municipalitatii.
Municipalitatea s-a obligat sa suporte costurile pentru un medic şi un masor, dotarea cu necesarul unui cabinet metodic pentru pregatirea fetelor dar şi pentru intretinerea spatiilor unde vor fi cazate fetele. In total, primaria va suporta anual costuri de aproximativ 40.000 de lei. In cadrul centrului de excelenta in handbal de la Braşov vor fi pregatite cate 20 de fete pentru fiecare din cele trei categorii de varsta.
Pe viitor, echipa de handbal senioare a municipalitatii va avea avantajul ca va putea transfera gratuit o jucatoare de la centru de excelenta fara a suporta taxele pentru formarea jucatoarei şi nici taxele catre Federatia Romana de Handbal. La a doua jucatoare vor fi suportate numai costurile de formare ale sportivei, costuri ce sunt platite clubului formator.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.