Vineri şi sâmbătă, 2-3 octombrie, la sala sporturilor din Braşov, se vor desfăşura întrecerile Cupei României la sabie. Competiţia a fost prezentată în cadrul unei conferinţe de presă, de către multiplul medaliat la jocuri olimpice, campionate europene şi mondiale, braşoveanul Rareş Dumitrescu, Liviu Dragomir, şeful secţiei de scrimă de la ASC Corona Braşov şi Costel Tiana, armurier la secţia de scrimă a clubului braşovean şi organizatorul competiţiei Cupa României

Cupa României la sabie se va desfăşura vineri şi sâmbătă, în fiecare zi întrecerile urmând să înceapă la ora 9,00. Competiţia se va desfăşura la individual şi pe echipe, fiind deschisă seniorilor, la feminin şi masculin. Va lua startul elita acestei arme, componenţi ai echipelor naţionale de sabie. Cel mai titrat sportiv care va participa la întrecerile de la Braşov este Tiberiu Dolniceanu, locul trei în clasamentul la zi al Cupei Mondiale, sportiv deja calificat la Jocurile Olimpice de la Rio. La fete, va fi prezentă prima echipă a României. În afara luptei pentru trofeul Cupa României, concursul va fi şi o importantă repetiţie, în vederea viitoarelor concursuri de Cupă Mondială, plus alte câteva Grand Prix-uri, toate contând pentru calificarea la JO. La întrecerile de la Braşov vor lua startul în jur de 70 de sportivi, la masculin şi feminin, din câte şapte cluburi, la fiecare categorie.

Programul competiţiei :

Vineri, 2 octombrie 2015, competiţia individuală, masculin şi feminin,     începând cu ora 9,00. De la ora 14,00, va începe finala de 8, care se va     încheia cu asaltul final pentru locul I.

– Sâmbătă, 3 octombrie 2015, competiţia pe echipe, masculin şi feminin,     începând cu ora 9,00. De la ora 12,00, va începe finala pentru locul I.

În altă ordine de idei, secţia de scrimă a ASC Corona Braşov a fost înfiinţată în luna mai a acestui an, având acum circa 40 de copii la iniţiere. Antrenorii sunt Matei Piukovici (floretă), Liviu Dragomir (spadă) şi  Lucian Goicea (sabie). Pentru viitor, se intenţionează demararea unui program de iniţiere în scrimă pentru adulţi, dar şi reluarea unei vechi tradiţii la poalele Tâmpei, organizarea ,,Memorialului Rohonyi” dedicat regretatului antrenor, mentor al scrimei braşovene.

Dorin Duşa

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.