La Braşov se lansează proiectul „Sportul în şcoli”; prima acțiune, sâmbătă, la...

La Braşov se lansează proiectul „Sportul în şcoli”; prima acțiune, sâmbătă, la Şcoala Gimnazială nr 19

0 123

Clubul sportiv al Municipalității, Corona Braşov, lansează sâmbătă, la Şcoala Gimnazială nr 19 din Braşov, proiectul „Sportul în scoli”, susţinut de Primăria Braşov şi Consiliul Local Braşov, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean. Corona Brașov vine astfel în întâmpinarea elevilor cu o alternativă de petrecere a timpului liber sub îndrumarea unor antrenori de la secțiile de handbal, hochei, patinaj, schi, fotbal, scrimă, înot și polo pe apă. De asemenea, prin acest proiect, elevii vor avea acces la infrastructura sportivă școlară şi în afara orelor de curs. Scopul inițiativei este de a atrage cât mai mulți copii către sport, activitate care contribuie la buna condiție fizică și o sănătate mai buna a elevilor, ajutând tinerii să facă și să înțeleagă mai bine activitatea fizică, cu repercursiuni pozitive pentru întreaga lor viață.

Într-o conferinţă de presă care a avut loc la Primăria Municipiului Braşov, primarul George Scripcaru a declarat că este încântat să vadă astfel de iniţiative care încurajează un stil de viaţă sănătos. „Clubul Corona este clubul susţinut de Municipalitate şi chiar m-a bucurat să văd că au venit către noi cu o astfel de propunere. Suntem conştienţi că este un efort pe care clubul Corona îl face, de a pune la dispoziţia elevilor din clasele primare, antrenori specializaţi, alături de care să poată lua contact cu diferite sporturi care se practică la Corona. Este o activitate pe care antrenorii o desfășoară în mod voluntar și care nu implică aspecte financiare sau comerciale, nu ne propunem ca infrastructura să fie utilizată pentru activități sportive pentru persoane din afara școlilor, ci ne îndreptăm în special către elevii fiecărei școli”, a spus George Scripcaru.

Primarul Braşovului este de părere că România are nevoie de astfel de proiecte. „Este un concept care merită toată atenţia şi sprijinul nostru, pentru că se adresează copiilor. Merită să încercăm să educăm şi să îndreptăm copiii şi în acest sens, de a face sport. României îi trebuie aşa ceva la nivel de legislaţie, dar dacă nu s-a făcut încă aşa ceva, este bine că face clubul Corona, cel care vine în întâmpinarea copiilor prin acest proiect. Este un program care se desfășoară la nivelul școlilor din Municipiul Brașov, la clasele 0-4, prin care antrenorii secțiilor din cadrul clubului Corona vor merge în școli, vor promova sportul, vor discuta cu profesorii, cu copiii, cu părinții, pentru a-i convinge că sportul este necesar și este bine ca acei copii să fie implicați într-o activitate sportivă. a declarat primarul George Scripcaru. .

Liderul consilierilor locali. Adrian Oprică a salutat iniţiativa Coronei de a se implica şi în acest gen de activităţi care nu implică sportul de performanţă ci sportul ca mijloc de educaţie a copiilor. „Salut această activitate a Coronei, care va începe sâmbătă, la şcoala 19, şi în care, aşa cum s-a spus, antrenorii se vor implica voluntar. De altfel, Corona s-a implicat mereu în acţiunile Braşovului, şi au fost deschişi către ce se întâmplă în comunitate. Acum, cred că este important să ieşim către braşoveni cu o activitate prin care ei să conştientizeze importanţa sportului, mai ales în rândul celor mici. Primăria a fost mereu un globe trotter, un factor care a răspuns mereu problemelor generale din educaţie. Aşa cum am venit cu Şcoala Profesionala Germană Kronstadt, atunci când a fost nevoie de pregătirea unor specialişti, acum venim să suplinim lipsa de iniţiativă la clasele 0-4 unde nu se ştie ce se va întâmpla cu orele de sport, dacă vor rămâne sau nu în programa şcolară. Astfel, Corona şi Municipalitatea vor să arate importanţa practicării sportului, mai ales la nivel juvenil şi chiar facem apel la părinţi să arate deschidere faţă de astfel de activităţi”, a spus Adrian Oprică.

Preşedintele clubului Corona Braşov, Liviu Dragomir, cel care a venit de altfel cu propunerea către Municipalitate, a declarat că este bucuros să vadă acest proiect pus în practică. „Mi-am dorit foarte tare ca acest proiect să ajungă în şcoli şi mă bucur că Municipalitatea a avut deschidere către acest lucru. Indiferent că practică sportul de performanță sau de agrement, este important ca elevii să susțină activități în aer liber sau în interior, într-un cadru organizat. Ne dorim să reuşim să îi convingem pe educatori să acorde o importanţă mai mare sportului, chiar şi pornind de o simplă joacă, ci nu la nivel de performanţă. Vrem, de asemenea să întoarcem comunităţii ceea ce investeşte Municipalitatea în noi, şi aşa a şi luat naştere acest proiect”.

Antrenorii specializați de la Corona Braşov vor susţine ore gratuite de sport, în fiecare zi de sâmbătă din lună, în baza unui program stabilit de comun acord cu fiecare instituție de învățământ în parte, pentru elevii de la clasa 0 până la clasa a IV-a. Prima şcoală care beneficiază de acest program este şcoala gimnazială nr 19, acolo unde antrenorii Coronei se vor afla între orele 10.30 – 12.30. După aceasta, oficialii Coronei şi-au propus să se îndrepte către şcolile 27, 11 şi 2, urmând ca până la finalul anului şcolar, Corona să se afle în curtea şcolii din toate cartierele Braşovului. Consiliul Local Brașov a aprobat în ședința ordinară din 15 noiembrie 2018, proiectul „Sportul în şcoli”, propus de clubul Corona Braşov.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.