La Brasov – Procent de promovabilitate/mandat de parlamentar?!

La Brasov – Procent de promovabilitate/mandat de parlamentar?!

0 238

Interesele Brasovului au fost promovate de-a lungul anilor si intentioneaza sa fie promovate (?!), de nume care si azi se afla pe listele de candidati.
Lista cu numele acestora e foarte lunga, realizarile din dreptul lor insa nu exista.
Evident ca nume precum Constantin Nita (PSD), Ioan Ghise sau NV Popa (PNL), Ivan Cismaru (PDL) ca si Dumitru Puchianu (fost PDL azi PNL) ne sunt tuturor cunoscute dar cati dintre noi stiu si ce au facut acesti reprezentanti pentru Brasov?
O buna parte dintre cei ce ne-au reprezentat pana acum in parlament, precum Ion Gontea (PDL), Cancescu Aristotel (fost PD, azi PNL), Vasile Bran (fost PDL azi PNL) etc ii regasim azi in structuri locale sau judetene.
La fel, conducatori din structurile locale sau judetene anterioare, au fost promovati in Parlament, precum Neagoe Otilian (PSD) sau Ghise Ioan (PNL).
Putini dintre ei s-au pierdut pe drum din motive „economice”: Paul Gontea (PDL), Ioan Seche (PSD), Ion Cristoloveanu (PSD), Gh. Dutu (PSD). Altii din aceleasi motive financiare (privatizari) au ajuns pe liste: Nita Emil (PSD), Ioan Nicolae (PD-L), Otilian Neagoe (PSD) sau D. I. Pucheanu (PDL si PNL).
Rotatia lor (aproape fara exceptie in anii 90, numele lor s-au aflat in FSN sau FDSN) nici macar nu ne mai surprinde. Am acceptat tacit si comisioanele si afacerile si scandalurile legate de privatizari, dar nu vrem sa intelegem de ce cresc averile lor si scad veniturile noastre, in ciuda statisticilor lor din programele electorale.
Nici unul dintre candidati nu-si raporteaza realizarile la promisiuni, ci doar la promisiunile celuilalt contracandidat.
Am fi curiosi sa stim cati dintre ei (cautand doar putin pe Google) au legaturi cu privatizarile brasovene de la Roman, Tractorul, Rulmentul: sau cu aparitia unor supermarket-uri, mall-uri, hoteluri; cu afaceri surprinzator de infloritoare cu terenuri, imobile, privatizari de Regii.
Dar ce mai conteaza. Promovabilitatea mandatului lor nu este data nici macar de prezenta la Parlament, dar-mi-te de amintirea promisiunilor cu care ne-au inselat.
Nici macar la gradinita nu treci dintr-o grupa in alta daca nu inveti cate ceva. Deoarece si acolo supravietuirea e dura, grupa superioara te izoleaza daca nu faci fata. La scoala primara la fel. Cu cat ne apropiem de majorat (liceu) sau mai clar, cand il „trecem” (liceu, facultate, privati, bugetari) nu mai avem nevoie de promovabilitate ci de spaga sub diversele ei forme, ca viata noastra sa prospere (functie de zicala „cine are timp de munca n-are timp de castig!”)
Imperiul chinez de milenii si-a dovedit suprematia. Urmasii lui, ne uimesc si azi cu puterea de adaptare si criteriile de supravietuire, ultima dovada fiind Olimpiada de la Beijing. Stiti cum isi triau imparatii Chinei personalul pentru aparatul administrativ al imperiului? Anual, la curtea imperiala se dadeau examene, supervizate chiar de imparat. Nu oricine putea concura pentru guvernarea provinciilor chineze. Ordinea selectiei era data de reprezentativitate, pe locul intai fiind onoarea, respectul comunitatii. Cati dintre noi mai stim ce inseamna?
Un guvernator ales (si nu numit) trebuia sa dovedeasca ca stie sa respecte primul ceea ce impunea poporului. Si uite-asa, dintr-o data, daca respectai Legea, restul problemelor veneau de la sine, celelalte criterii subordonandu-i-se logic: justitie, economie, politica. Cu siguranta stiti cum se (auto)pedepsea incalcarea onoarei, a promisiunilor, a principiilor ! Confiscarea averii, dizgratia urmasilor, erau urmatoarele doua.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.