La Brasov nu se tine cont de Legea Administratiei Publice Locale

La Brasov nu se tine cont de Legea Administratiei Publice Locale

0 145


Sedinta ordinara a Consiliului Local (CL) Brasov care trebuia sa se desfasoare, conform Legii Administratiei Publice Locale, pe data de 30 aprilie a fost amanata, dupa modelul sedintei extraordinare a Consiliului Judetean Brasov, pe motiv de sarbatoare – 1 Mai. Asta, in ciuda faptului ca pe site-ul official al Primariei Brasov, „brasovcity.ro” apare anuntul: „In conformitate cu prevederile art. 40, alin.1, 3, 5, 6 din Legea Administratiei Publice Locale nr. 215/2001, aducem la cunostinta locuitorilor municipiului Brasov, ca Sedinta ordinara a Consiliului Local al Municipiului Brasov va avea loc in ziua de 30-04-2007, orele 15:00, in sala de sedinte a Consiliului”, anuntul fiind urmat de proiectele de hotarari care urmau sa fie dezbatute de plenul CL.


Amintim ca, in premiera pentru administratia judeteana Brasov, sedinta extraordinara a plenului Consiliului Judetean Brasov, programata sa se desfasoare vineri, incepand cu orele 11.00, a fost amanata pe motiv de… excursii(!!!). Conducerea deliberativului judetean a aruncat vina pe „pactosul” 1 Mai muncitoresc care afecteaza bunul mers al administratiei, iar multi dintre consilieri nu se afla in localitate, fiind plecati prin excursii.


La fel s-a intamplat si cu alesii nostri locali, potrivit afirmatiilor primarului Brasovului, George Scripcaru. Duminica, in jurul orelor pranzului, Scripcaru a declarat: „Foarte multi dintre consilieri sunt plecati. Am aflat numai vineri ca functionarii publici nu lucreaza nici luni, astfel incat sedinta a fost amanata pentru 7 mai, cu aceiasi ordine de zi. Vom vedea daca va mai fi nevoie de inca o sedinta extraordinara luna viitoare. De altfel, o sedinta de lucru a plenului s-a mai desfasurat in 12 aprilie”.


Primarul Brasovului sustine, insa, ca sedinta ordinara a CL Brasov este cea din 12 aprilie, iar cea amanata este extrordinara, in ciuda evidentei anuntate si convocate oficial pe site-ul Primariei, dar si a fatului ca, la inceputul madatului (2004), alesii locali au votat ca data de desfasurare a sedintelor ordinare este ultima zi de luni din fiecare luna.


Potrivit art. 40, aliniatul (1), din Legea Administratiei Publice Locale, „consiliul local se intruneste in sedinte ordinare, lunar, la convocarea primarului”. Numai ca, la Brasov, acest lucru nu s-a intamplat in luna aprilie…?


Marius Ola

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.