La Brasov, dezinteres pentru europarlamentare

La Brasov, dezinteres pentru europarlamentare

0 116Campania electorala pentru alegerile europarlamentare se desfasoara intr-o ciudata discretie. Desi este un eveniment important pentru romani, fiind prima oara cand ne trimitem reprezentanti in Parlamentul European, partidele, cel putin la Brasov, dau dovada de mult “je m`en fiche-ism”.


Panourile electorale sunt goale, albe, mirosind a vopsea proaspata. Singurul care si-a luat in serios rolul este Gigi Becali, unicul care si-a postat afisul pe panourile din Brasov. Restul asteapta…sa-l votam pe razboinicul luminii, somat si el dupa cum declara sa se retraga din cursa, de „serviciile comuniste, securiste”, care „umbla toata ziua pe globuri”.Si dezbaterile sunt destul de fade, multi candidati consumandu-si timpii de antena cu introduceri, gen Caragiale: “Domnilor, care va sa zica, fiti atenti la mine, noi dorim, deci…” Si timpul trece. Ce inseamna cateva minute?


In plan local inca nu am vazut dezbateri, o sa ma uit, dar stau si ma-ntreb ce ar putea sa ne spuna nou politicienii brasoveni, ca sa ne impresioneze? Cartusul pensiilor a fost deja tras si pensiile majorate vin chiar in prag de alegeri, locuri de munca gasim in UE, protectia sociala ne asigura fostii sefi de la FNI pripasiti in Comisia de supraveghere a sistemului de pensii private, iar capii de lista, exceptand PLD nu suscita interes local. De pilda, mi-ar veni greu sa cred ca cineva din PSD Brasov va da bani pentru promovarea lui Corlatean, exceptand situatia in care pesedistii brasoveni vor sa scape de el si sa-l expedieze la Bruxelles.


Cred ca o sa ne cam plictisim in campania asta, o sa plangem dupa vremurile in care ziua se lipeau afise iar noaptea se rupeau, cand faceam coarne si mustati candidatilor, cand ne injuram pentru un candidat, cand ei se abureau la TV sa ne asigure tot binele din lume. Vom plange chiar si dupa listele electronice masluite ale PSD! Ne vom multumi sa privim panouri goale si sa votam cum o fi, daca ne-o veni chef sa ne ridicam din pat in 25 noiembrie.


?


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.