La Brasov, demiteri prin fax

La Brasov, demiteri prin fax

0 157

O serie de directorii braºoveni ai unor institutii deconcentrate s-au pomenit cu faxuri care le asigura demisia, in baza ordonantei de urgenta emisa zilele trecute de Guvernul Boc. Astfel, o parte dintre institutiile vizate de actul normativ au primit, ieri, instiintari cu privire la eliberarea din functii a sefilor.
Sunt insa si instituii in care directorii, stiind inca de saptamana trecuta ca vor fi dati afara, au demisionat. Si uita cum ordonanta de urgenta a Guvernului nu face altceva decat sa dea voie, cu acte in regula, numirea pe criterii politice a sefilor institutiilor deconcentrate. Documentele în baza carora se dispune eliberarea din functii a sefilor incomozi prin culoarea politica au inceput sa soseasca la Brasov inca de azi noapte. Cei vizati, daca vor sa-si pastreze fotoliile, trebuie sa „compuna” niste asa-numite planuri de management.
Dar chiar daca acestea sunt minunate, dar semnatarii lor nu sunt agreati politic de actuala Guvernare, ar putea fi declarati respinsi. Sefii astfel demisi in baza ordonantei de urgenta – ultimas facatura portocalie acceptata, chiar daca acompaniata de maraitui, si de pesedisti – au 30 de zile la dispozitie pentru a face predarea..
In aceste conditii, la Inspectoratul Scolar Judetean Brasov, sefa, Carmen Tanasescu, a demisionat inca de saptamana trecuta. Nu a ramas insa fara paine. A sustinut un interviu pentru sefia Directiei de Protectia Copilului si a castigat, lasand cu gura cascata pe Costica Faina si Luminita Olteanu care asteptai cascavalul.
Noul sef al Inspectoratului Scolar va fi, cel mai probabil, profesorul Dorel Agache, evident in urma unui …concurs.
La Casa Judeteana de Pensii Brasov au sosit fax-uri de demitere pentru trei directori, cel executiv, adjunctul sau si directorul economic, Carmen Stanescu. Aceasta din urma este cea care va asigura interimatul pe perioada celor 30 de zile in care se face predarea. In acest timp politicul va decide, practic, cine va conduce pe viitor institutia
La alta deconcentrata, Agentia de Mediu, va fi numit un nou sef, de data aceasta de la PSD. Ciprian Bancila, va conduce Garda de Mediu.
La Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului n-a fost nevoie demitere. Vechiul sef, Mihai Mohaci, a plecat sa lucreze in Capitala, vice la Autoritatea Nationala pentru protectia consumatorilor. El va fi înlocuit, tot din partea PSD, cel mai probabil, de Marius Dunca.
Nici la Directia de Sanatate Publica n-a fost nevoie de faxuri de demitere. Fostul sef a fost destituit in urma cu o luna, iar interimar a fost numit Gabriel Stanciu, de la PSD, au dezvaluit surse politice.
La Direcþia de Munca si Protectie sociala a ramas culoarea portocalie prin Florin Costin.
Ceva mai aparte apare la Directia Veterinara, unde competenta sefilor lasa vechea garda pe poziþii. Ordinul de eliberare din functii a tuturor celor patru directori a sosit inca de azi-noapte. Desi surse politice sustin ca DSV Braºov aparþine, conform algoritmul politic, social-democratilor, surse din interiorul Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare sustin ca, la Braºov, vor ramane la DSV aceeasi sefi. Au primit ei documente de demitere, dar vor intocmi asemenea proiecte de management incat vor ramane pe functii pentru ca isi vor arata competenta, ca sa iasa pasienta.
La Inspectoratul Teritorial de Munca Brasov nu vor mai fi inspectori cu statut de functionar public. Posturile se schimba. Vor fi, de acum inainte, un director coordonator si doi directori adjuncti, numiti, se intelege, tot pe criterii politice.
La Garda Financiara din Brasov, nu au sosit inca faxurile sau alte documente de demitere, dar seful structurii, Vasile Bilinschi, a fost chemat de Ministrul de Interne in Capitala ca sa i se comunice probabil ceva noutati.
Si uite cum mercenarii politici vor inlocui specialistii. Asta este noua politica damboviteano – fanariota, involburand intr-una apele din toata tara.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.